• Frissítette eladási adatait a Capcom
  • Immáron a Resident Evil 7 szerepel a lista élén a franchise-on belül

A múltkori üzleti jelentés kapcsán már kaptunk néhány számot (megtudtuk például, hogy a Resident Evil 3-ból 2.7 millió példány fogyott az első negyedévben), most azonban részletesebb pillantást is vethetünk az adatokra, frissült ugyanis a kiadó Platinum Titles oldala, ahol egy 1 millió feletti eladást produkáló játékokat láthatjuk.

Ahogyan azt korábban már meg lehetett jósolni, a Resident Evil 7: Biohazard (7.9 millió) átvette az első helyet a franchise-on belül a Resident Evil 5-től (7.7 millió), köszönhető annak, hogy további 400 ezret adtak el belőle az elmúlt negyedévben. Szorosan ott van mögöttük a Resident Evil 6 (7.6 millió), de hamarosan a Resident Evil 2 is előzhet (7.2 millió), hiszen a korábbi címek közül ebből adtak el a legtöbbet az elmúlt három hónapban, 600 ezer példányt.

Fontos megjegyezni, hogy a Capcom az egyes kiadásokat külön listázza, így ha mindent egy kalap alá veszünk, akkor továbbra is a három ízben is megjelent Resident Evil 5 a legsikeresebb epizód 11.8 millió példánnyal, a második pedig a Resident Evil 4, hat kiadással és 10.2 millióval.

Az abszolút listáról továbbra is kimagaslik a Monster Hunter: World, mint a kiadó történetének legsikeresebb játéka, 16.1 millió példánnyal, amiből 400 ezer jött az elmúlt negyedévben.