• Növekvő nyereséggel indította az új üzleti évet a Capcom
  • A Resident Evil 3-ból 2.7 millió példány fogyott az első három hónapban

Egy igazi nagyágyúval indította áprilisban a Capcom az új üzleti évet, és bár az áprilistól júniusig tartó első negyedév számai egészen szépek lettek a friss jelentés alapján, ez nem jelenti azt, hogy a kiadó maradéktalanul elégedett lehet.

A vizsgált időszakot 23.7 milliárd jen bevétellel és 10.7 milliárd jen nyereséggel zárta a cég, ami 32, illetve 39 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest. A Resident Evil 3-ból viszont "csak" 2.7 millió példány talált gazdára az első három hónap során, ami jelentősen elmarad az elmúlt pár résztől: a Resident Evil 2-ből bő két hónap alatt 4.2 millió, a Resident Evil 7-ből pedig 3.5 millió fogyott anno.

Kaptunk néhány további eladási adatot is. A Monster Hunter: World már 16 milliónál, a Monster Hunter World: Iceborne 5.8 milliónál, míg a franchise egésze 64 millió eladott példánynál jár. A 100 milliót nemrég átlépő Resident Evil-széria 103 millió eladott szoftverrel büszkélkedhet, míg a Street Fighter 45 milliónál, a Mega Man 36 milliónál, a Devil May Cry 22 milliónál, a Dead Rising pedig 14 milliónál tart.