• Rekord nyereséggel zárta a Capcom az elmúlt üzleti évet
  • A bevételek ugyanakkor 18 százalékkal csökkentek

Az EA és az Activision Blizzard után a Capcom is előállt éves üzleti jelentésével, melyből kiderül, hogy a japán kiadó 81.6 milliárd jen bevétellel zárta a 2019 áprilisa és 2020 márciusa közti időszakot, ami 18 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Hiába azonban a gyengébb eladások, a Capcom jól gazdálkodott, sorozatban harmadik alkalommal zárták ugyanis rekord nyereséggel az üzleti évet - jelen esetben 15.95 milliárd jen profitot könyvelhettek, ami 27 százalékos javulást jelent.

tovabb-szarnyal-a-capcom-takareklangon-is-rekord-evet-zartak.jpg

Nem meglepő, hogy a Capcom bevételei csökkentek, hiszen az elmúlt üzleti évet lényegében "körbelőtték" a nagy megjelenésekkel, miután a Devil May Cry 5 még tavaly márciusban, a Resident Evil 3 pedig már idén áprilisban jelent meg, így tulajdonképpen a Monster Hunter World: Iceborne volt az egyetlen nagy megjelenésük ebben az időszakban. Igaz, ez utóbbi már 5 millió példány felett jár, míg az alapjátékből több mint 15 millió fogyott eddig, de továbbra is jól teljesítettek a korábbi címek, mint a már említett DMC5 vagy a Resident Evil 2.

A pletykák szerint a mostani üzleti évre (2020. április - 2021. március) a Capcom négy nagy címmel készül, melyek közül a Resident Evil 3 volt az első, és jó eséllyel a Resident Evil 8 is köztük lesz. Ennek fényében nem meglepő, hogy az előrejelzésben a bevétel (85 milliárd jen) és az eredmény (25.5 milliárd jen nyereség) tekintetében is javulást várnak.