• 21%-kal nőtt az Activision Blizzard negyedéves bevétele tavalyhoz képest
  • Az aktív játékosok száma 18%-kal nőtt
  • Az új Call of Duty továbbra is ősszel érkezik

Az EA mellett egy másik nagy kiadó, az Activision Blizzard is most tette közzé negyedéves üzleti jelentését, melyből kiderül, hogy a cég egyelőre sikeresen átvészelte a koronavírus-járvány nehézségeit, melyet Bobby Kotick vezérigazgató is megemlített, kiemelve és megdicsérve dolgozóik hozzáállását a kialakult helyzethez.

A számok nyelvére lefordítva mindezt: a januártól márciusig tartó negyedévben 1.52 milliárd dollár volt a kiadó bevétele, ami 21%-is növekedést jelent 2019 hasonló időszakához képest.

az-activision-blizzard-egyelore-jol-jott-ki-a-jarvanybol.jpg

Jelentősen nőtt az aktív játékosok száma is, 18%-kal, így az elmúlt negyedévben összesen 407 millió felhasználója volt a kiadónak. Ez a növekedés teljes egészében az Activisionnek köszönhető, amely 102 millió játékost mozgatott meg a negyedévben, nagyrészt a Call of Duty: Warzone megjelenésének köszönhetően, míg a Blizzard és a mobilos szegmenst vezénylő King stagnált tavalyhoz képest, 32 millió, illetve 273 millió felhasználóval.

Szó esett az idei Call of Duty-játékról is, melynek kapcsán Daniel Alegre ügyvezető igazgató elmondta, hogy továbbra is őszi megjelenést terveznek. Ebben az üzleti évben érkezik még a World of Warcraft új kiegészítője, a Shadowlands is, valamint két korábbi Activision IP is visszatér majd.