• Újabb Resident Evil 8 pletykák érkeztek
  • A belsős demóról derültek ki új részletek

A héten már volt egy egészen komoly Resident Evil 8 szivárgásunk, melyből kiderült, hogy Village alcímmel érkezhet az új epizód. Nagyon úgy tűnik, hogy egy belsős teszt után kezdtek csiripelni a madarak, nemrég pedig a Rely on Horror hasonló forrásokra hivatkozva osztott meg egy masszív infóadagot.

A játék nyitánya állítólag "sokkoló" lesz, melyben felbukkan Chris is, akinek több verziója is szerepelt a demóban: volt, aki a RE7-féle modell idősebb verziójával találkozott, de olyan is, aki teljesen újradolgozott karakterrel. Mia kapcsán is többféle verzió volt: az egyikben még terhes volt, a másikban viszont már megszületett a gyermeke.

resident-evil-8-ujabb-reszletek-derultek-ki-a-jatekrol.jpg

Ami a gameplay-t illeti, a demó egy hó borította faluban játszódott, ahol leginkább menekülni kellett. Egyrészt egy masszív karmokkal rendelkező, emberszerű szörnyetegtől, akit leginkább lopakodással lehetett kikerülni, másrészt pedig a már múltkor is említett boszorkánytól, a szörnyek vezetőjétől, aki folyamatosan fel-fel bukkan. Idővel ugyan pisztolyt és puskát is lehetett szerezni, de még utóbbival is nagy kihívás volt legyőzni a szörnyet, míg a banya egyszerűen bogarakká "olvad", amikor belelövünk.

Mindez persze nem (vagy legalábbis nem teljesen) valóságos, sokkal inkább vírus okozta hallucinációk eredménye, melyek egyébként a helyi lakókat is gyötrik. A főhős, Ethan emiatt nehéz helyzetbe is kerül, amikor az elsőre békés helyiek egyike egyszer csak elkezd lemészárolni mindenkit, ám egy nő segít neki elmenekülni - a demó végül itt ért véget.

A Rely on Horror forrásai is megerősítették, hogy a játék belső nézetű lesz, vagyis mennek tovább a RE7 által kitaposott úton, sok más téren viszont még megy a kísérletezés - az eszköztárnak például találkoztak tradicionális, illetve a RE4-féle "tetris"-verziójával is.

Mindez persze egyelőre csak pletyka, ráadásul láthatóan nagyban megy még a kísérletezés is, úgyhogy lehetnek még változások a 2021 első negyedévére tervezett megjelenésig.

Támogasd te is a PC Gurut!