• Befutott az EA friss üzleti jelentése
  • 5.5 milliárd dollár volt az éves bevételük, ami új rekord
  • 14 játék érkezik a mostani üzleti évben

Az EA közzétette negyedéves - és egyben a mögöttünk lévő üzleti évet lezáró - üzleti jelentését, amely bepillantást enged a kiadó jelenlegi pénzügyi helyzetébe, illetve az új évre vonatkozó tervekbe.

A cég éves bevétele 5.5 milliárd dollár volt, ami nemcsak az egy évvel korábbi 4.95 milliárd dollárhoz képest jelentős előrelépés, hanem egyben új rekord is: fennállása óta soha nem termelt még ennyi pénzt az EA. Ennek jelentős része, több mint háromnegyede digitális forrásból származik, de ha kifejezetten csak a játékeladásokat nézzük, akkor is egyértelműen látszik, hogy a digitális disztribúció átveszi az uralmat: az elmúlt 12 hónapban például a PS4-re és Xbox One-ra eladott játékoknak már csak 51%-a volt dobozos. Ezzel folytatódik a korábban becsült trend, miszerint évente nagyjából 5 százalékponttal növekszik a digitális értékesítés aránya.

14-jatek-erkezik-az-ea-tol-marcius-vegeig.jpg

Lássuk, mi várható az új üzleti évben, vagyis 2020 áprilisa és 2021 márciusa között. Az EA nem kevesebb mint 14 játékot tervez kiadni: a sort a Burnout Paradise Remastered Switch-verziója és a Command & Conquer Remastered nyitják a mostani negyedévben, majd jön a FIFA 21 és a Madden NFL 21 a megszokott augusztusi-szeptemberi időszakban, melyeket az NHL 21 követ majd az év végén. Ezeken túl lesz egy negyedik sportjátéka is a kiadónak (ezt még nem jelentették be, vélhetően az új gépeket célozzák majd be vele), egy szintén nem bejelentett EA HD-játék, a Medal of Honor VR, négy külsős fejlesztőktől érkező cím, illetve két mobilos játék.

Ebből is látható, hogy számíthatunk bőven új bejelentésekre az EA-től az előttünk álló időszakban (már azt is tudjuk, mikor), még ha belsős tripla-A fronton egy újabb sportjátékot leszámítva nem is várható tőlük semmi jövő márciusig.