A GDC Indie Arcade rendezvény keretében a Sony bejelentette a 2009-ben indított Pub Find programjának első PlayStation 4-es gyümölcsét. Ez a kezdeményezés azt célozza, hogy minél több független fejlesztő adja ki a programját a PlayStation Networkre, s ha ehhez pénzre van szükségük, akkor azt a cég megadja -- 2011-ben a Sony 20 millió dollárt költött a Pub Find programjára, s így az Eufloria, az Okabu és Papo & Yo jelenhetett meg.

A PlayStation 4 még nem tobzódik a letölthető játékokban, legalábbis a jelenlegi ismereteink szerint, a Sony ugyanis eddig csak a nagyszabású programokra koncentrált, a GDC során azonban megtört a jég: PlayStation 4-re is meg fog jelenni a PC-n már egy ideje kapható Blacklight: Retribution, mely természetesen a Sony konzolján is ingyenesen játszható. A megállapodás értelmében a program egy darabig exkluzív lesz az új platformra, de várhatón nem véglegesen, így az új Xboxra is készülhet egy átirat. A kiadói teendőket maga a Zombie Studios fogja elvégezni, miután a vonatkozó jogokat visszavásárolták a Perfect World Entertainmenttől.

A Blacklight Retribution azonban nem az egyetlen játék, amit tegnap bejelentettek PlayStation 4-re, a Lukewarm Media ugyanis közölte: már készül a Primal Carnage: Genesis. Az új játék, mely a korábban megjelent, kizárólag a multiplayer módra koncentráló Primal Carnage szólista módjának fogható fel, az Unreal Engine 4-et fogja használni, s PlayStation 4 mellett PC-re is meg fog érkezni, de, hogy mikor azt még nem tudni.

A fejlesztőcsapat alapítója, Ashton Andersen azt ígérte, hogy feltámasztják azt a magába szippantó élményt, amit a dinoszauruszok elleni küzdelem nyújtani tud. Kalandjaink során sűrű erdőkben és emberi építményekben lendülünk akcióba, hol egy lineáris pályán, hol pedig egy nyitott, sok szabadságot nyújtó arénában. A Primal Carnage: Genesis epizodikus formában fog megjelenni.

Ezeken felül még a Limbo és a Spelunky megjelenik PlayStation Vitára (utóbbi PlayStation 3-ra is), illetve egy sor új játékba mélyeszthetik bele a fogukat, akik szeretik a független fejlesztők munkáit: jön a Divekick, a Rain és az Ibb & Obb, valamint jó pár program PlayStation Moblie-ra, például az Oh, Deer!, a Don’t Wake the Bear és a Ten By Eight. Egyszóval a Sony alaposan rágyúrt az indie-vonalra, ami csak üdvözlendő.