• Ubisoft Connect néven folytatja a Uplay és a Ubisoft Club
  • Cross-play és cross-save támogatás is érkezik

Az EA után a Ubisoft is úgy döntött, hogy átnevezi a saját platformját: a kiadó bejelentette, hogy Ubisoft Connect néven egyesíti a Uplay klienst és a Ubisoft Club jutalmazási rendszert.

ubisoft-connect-bejelentes.jpg

Nem egyszerű névváltásról van szó, hanem egy csokor új funkciót is kapunk. Bizonyos játékokban például elérhetővé válik a cross-play és a cross-save, vagyis platformtól független előrehaladást élvezhetünk – az első ilyen cím az október 29-én megjelenő Watch Dogs: Legion lesz (ekkor indul maga a Ubisoft Connect is), de a Hyper Scape, az Assassin's Creed Valhalla, az Immortals Fenyx Rising, a Riders Republic és szinte az összes jövőbeni Ubisoft-játék megkapja a támogatást.

Visszamenőlegesen a kiadó összes szolgáltatásként futó játéka, vagyis az Assassin's Creed Odyssey, a For Honor, a Ghost Recon Breakpoint, a Steep, a Rainbow Six Siege és a The Division 2 is igazodni fog a megújult felülethez. A korábban megszerzett XP és jutalmak mind megmaradnak, azon játékok esetében pedig, melyeknél már nem lesznek elérhetőek ezek az extra kihívások, ingyenesen odaadnak mindent a játékosoknak, ami több mint 1000 korábbi Club jutalmat jelent.