• PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switch-re is megjelenik a The Presistance
  • Ez egy túlélő-horror, amely eredetileg PS VR-ra jelent meg

Nem túl gyakori jelenség, hogy egy alapvetően VR-ra tervezett játékból később "hagyományos" verzió is készül (bizonyára sokan reménykednek hasonlóban a Half-Life: Alyx kapcsán is), kivételek azonban mindig vannak: itt van például a The Persistance, amely eredetileg PS VR-ra jelent meg, nemrég azonban bejelentették, hogy idén nyáron jönnek a PC-, PS4-, Xbox One- és Switch-verziók is.

the-persistence-screen-5.jpg

Egy űrben játszódó horrorjátékról van szó, ahol egy folyton változó, labirintusszerű hajón kell túlélnünk a borzalmakat, megpróbálva visszajutni a Földre. A játékmenet roguelike-jellegű, illeszkedve a random generált pályákhoz, a halál pedig éppen ezért nem a véget jelenti, hanem sokkal inkább egy új kezdetet, hiszen lehetőséget kapunk, hogy egy újabb klón bőrébe bújva még erősebbé váljunk - ám hogy mi vár ránk, az sosem lesz kiszámítható.

A The Persistance új verziója a "VR-mentesség" mellett több kisebb javítást is tartalmazni fog, külsőleg és belsőleg egyaránt, akiknek pedig megvan a PS VR-verzió, azok ingyenesen megkapják majd egy update formájában.