Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bemutatta a teljesen új ROG Flow X16 gamer laptopot. Ezt a 16 colos vékony és könnyű laptopot egy AMD Ryzen 9 6900HS processzor és egy NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Ti laptop GPU hajtja, amely támogatja az XG Mobile külső GPU-családot, mindezt mindössze 2,1kg tömegű, 15 colos készülékházba csomagolva. A Flow X16 a Nebula HDR kijelző zászlóshajójával is rendelkezik, amely egy káprázatos QHD / 165Hz-es Mini LED panel 1100 nites csúcsfényerővel, 512 helyi dimmelési zónával és 100%-os DCI-P3 lefedettséggel. Ezeket a prémium alkatrészeket kiegészíti a Frost Force technológiával és a Pulsar hűtőbordával ellátott teljesen új hűtőrendszer, amely három ventilátort és egy nagy sűrűségű hűtőbordát tartalmaz, hogy a teljesítményt magasan, a hőmérsékletet pedig alacsonyan tartsa.

A Flow család tagjaként a hordozhatóság és a sokoldalúság meghatározó szerepet játszott a Flow X16 tervezésénél. A teljes 360°-os zsanérral a gamerek a hagyományos clamshell laptopból sátor üzemmódba alakíthatják a gépet, így maximalizálva a légáramlást külső billentyűzet vagy gamepad használata esetén. Alternatívaként a kijelzőt teljes táblagép üzemmódba hajthatják vissza, hogy kihasználhassák az érintési funkciókat. Nem számít, hol, hogyan vagy mit játszanak, a Flow X16 képes átalakulni, hogy megfeleljen az igényeiknek.

flowx162.jpg

Emellett az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bemutatta a teljesen új 2022 ROG Strix SCAR 17 Special Edition gamer laptopot. Ez a továbbfejlesztett Strix SCAR magában foglalja a legújabb hardvert és élvonalbeli hűtési megoldásokkal is rendelkezik, hogy kategóriavezető gaming élményeket tegyen lehetővé. Az egyedi gőzkamrás hűtőrendszer Conductonaut Extreme folyékony fémmel párosítva a CPU- n és a GPU-n is, lehetővé teszi a SCAR 17 SE-nek, hogy még tovább tolja ki a hardver teljesítményét. A SCAR 17 SE emellett megkülönböztető cyberpunk megjelenést kapott, egyedi láthatatlan tintával, amely közvetlenül a fém készülékházra került rá.

scarse4.jpg

A nagyobb teljesítményű alkatrészek felhasználása csak az egyenlet egyik fele, mivel ezek a csúcskategóriás alkatrészek nagy teljesítményű hűtést igényelnek a csúcsteljesítmény eléréséhez. A ROG Strix SCAR 17 SE a ROG összes intelligens hűtési innovációjával rendelkezik, hogy a gép teljes mértékben kihasználhassa a benne rejlő lehetőségeket. A ROG az elmúlt három évben különböző laptopokban használta a Thermal Grizzly folyékony fémkeverékét, amely a hagyományos hőpasztákhoz képest akár 10°C-kal csökkenti a CPU hőmérsékletét. Idén a ROG mérnöki csapata ismét együttműködött a Thermal Grizzlyvel, hogy még nagyobb teljesítményű folyékony fém formulát fejlesszenek ki Conductonaut Extreme néven, amelyet a SCAR 17 SE a CPU-n és a GPU-n is használ. A szabványos folyékony fém hőkeverékhez 1 képest körülbelül 5°C-kal alacsonyabb hőmérsékletet kínáló termék az első lépés volt a SCAR 17 SE-ben rejlő valódi teljesítménypotenciál kiaknázásához.

Az újdonságok már idén nyáron megérkeznek Magyarországra.