A Frictional Games játékait azért is szeretik nagyon sokan, mert a fejlesztők kiváló hangulatot tudnak teremteni -- természetesen ez alól legújabb programjuk, a Soma sem lesz kivétel, mely most egy új videóval jelentkezett.

A SOMA egyébként egy, a sci-fi horror műfaját bővítő program lesz, mely valamikor 2015-ben PC-n és PS4-en borzolja majd az idegeinket. A helyszín egy külvilágtól elvágott kutatóállomás, melynek dolgozói egy idegen eredetű bázisra bukkannak, majd minden kapcsolat megszakad a központtal. A feladatunk egyszerű: szimplán túl kell élnünk a borzalmakat, amihez (a Frictional Games elmondása szerint) valamilyen elképzelhetetlen dolgot kell tennünk.

A csapat egy friss blogbejegyzésben elmondta, hogy a fejlesztés során öt pontot vesznek figyelembe: azt, hogy a játékos folyamatosan a történet része, szereplője legyen; hogy komolyan vegyék a játékvilágot; hogy a játékos irányítson és bízzanak a felhasználóban; illetve hogy az alap tematika kerüljön elő a játékmenetben. Ezek tükrében készül a SOMA is, ami egyebek mellett a tudatalattit és a létezés lényegét fogja boncolgatni, de a Frictional Games ígérete szerint nem szájbarágós módon, hanem úgy, hogy a játékmenet-elemek sora, a történet és a mélyebb mondanivaló összekapcsolódik, s ezeket nem lehet elválasztani egymástól.

Kattintsatok a kapcsolódó hírünkre, hogy megnézzétek a roppant mód eltalált bemutatkozó gameplay videót!