• Új Alien-játékon dolgozik a Fox
  • A fejlesztést a Cold Iron Studios végzi
  • Lövöldözős program lesz
  • PC-re és konzolokra is megjelenik

A tavaly alapított FoxNet Games égisze alá tartozó, az egykori Cryptic Studiost és más fejlesztői veteránokat is magába foglaló Cold Iron Studios egy új, az Alien univerzumában játszódó lövöldén kezdett el dolgozni, amit elsősorban PC-re szánnak, de persze Xbox One-ra és PS4-re is meg fog jelenni.

Sajnos a szokásos „olyan izgalmas, hogy ennyi tehetséggel egy ilyen neves univerzumban játszódó játékot csinálhatunk” szövegen kívül még semmit sem kaptunk, mindazonáltal jó kezekben van a projekt, hiszen a Cold Iron Studiosnál olyan emberek dolgoznak, akik anno nem kisebb címeken dolgoztak, mint a Borderlands, a BioShock Infinite, a Doom és a Metroid Prime 3.

Ugyanakkor persze okunk is van aggódni, hiszen a jó Alien-játék ritkább, mint a rossz vagy legalábbis felejthetően középszerű. A legutolsó, az Alien: Isolation ugyan a témában kiadott egyik legjobb program lett, de elődje, az Aliens: Colonial Marines technikai elrettentő példaként szerepelhet a „Hogyan ne készíts videojátékot” címszó alatt a tankönyvekben. S az azt megelőző, 2010-es Aliens vs. Predator sem éppen az a csoda, amire szívesen emlékszünk vissza, merthogy olyan lapos lett, hogy már el is felejtettük.