• A Relic Entertainment szerepelni fog az Inside Xbox következő részében
  • A pletykák szerint bejelentik, hogy csatlakoznak a Microsofthoz
  • Jelenleg az Age of Empires 4-en dolgoznak

Meglehetősen sok kritikát kapott a Microsoft az elmúlt pár évben amiatt, hogy nagyon kevés a belső fejlesztésű játékuk, ami persze nem véletlen, hiszen több stúdiót is bezártak vagy elengedtek ebben az időszakban - gondoljunk csak a Fable franchise-t gondozó Lionheadre. Nagyrészt ennek a következménye az is, hogy a tavalyi E3-on öt új fejlesztőgárdát is bejelentettek: hozzájuk került a Ninja Theory, a Playground Games, az Undead Labs és a Compulsion Games is, emellett pedig egy teljesen új kaliforniai stúdiót is nyitottak The Initiative néven.

microsoft-studios-e3.jpg

A redmondiak azóta sem álltak le: novemberben újabb komoly csapatokat vásároltak fel az Obsidian Entertainment és az inXile Entertainment személyében. Hamarosan pedig újabb bejelentés érkezhet, a Relic Entertainment ugyanis vendégeskedni fog az Inside Xbox sorozat következő részében, és egy megbízható forrás szerint ennek apropója az lesz, hogy csatlakoznak a Microsoft Studios (pontosabban most már Xbox Game Studios) családhoz.

A Relic Entertainment jelenleg az Age of Empires 4-en dolgozik - mivel Microsoft franchise-ról van szó, ezért több mint kézenfekvő döntés lenne a felvásárlás.