• The Unbearable Weight of a Massive Talent címmel új filmen dolgozik Nicolas Cage
  • Jelenkori és fiatalabb énjét fogja alakítani
  • A színész korábbi alakításaira is reflektálni fog a film

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Nicolas Cage karrierjének elmúlt tíz éve tele van erősen megkérdőjelezhető szerepekkel - még ha időnként kapott azért dicséretet is, mint például legutóbb a Mandy-ért. Most azonban újabb nem mindennapi alkotásban fog felbukkanni az Oscar-díjas színész: ennek címe The Unbearable Weight of a Massive Talent lesz, melyről most friss részletek derültek ki.

ujabb-wtf-filmet-vallalt-be-nicholas-cage.jpg

Az alapfelállás nem mindennapi, Cage ugyanis saját maga fikcionalizált változatát alakítja, amint épp szeretne elcsípni egy szerepet egy új Tarantino-filmben, miközben a lányával való kapcsolata is nehézségekkel van tele. Ez azonban még semmi, mindeközben ugyanis fel-felbukkan a 90-es évekbeli egoista énje is, aki rendre felhánytorgatja neki, hogy miért vállalt el rossz filmeket, és hogy már nem az a sztár, aki egykoron volt.

Durva? Nyugi, van még tovább! Szóval a cselekmény valójában akkor indul be, amikor egy mexikói milliárdos rajongó meghívja Cage-et és a lányát egy szülinapi partira, ahol nem mellesleg egy forgatókönyvet is meg akar mutatni neki. A színész azonban megtudja, hogy a milliárdos valójában egy drogbáró, aki elrabolta az elnökjelölt lányát, később pedig persze Cage családja is belekeveredik a balhéba, amiből csak élete alakításával mentheti ki őket.

"Saját magam stilizált verzióját kell alakítanom, és az a tény, hogy harmadik személyben kell hivatkoznom saját magamra, rendkívül kényelmetlen számomra. Számos olyan jelenet van a filmben, amiben a modern és a múltbéli Nic Cage egymással veszekszik, összetűzésbe kerülnek. Igazán akrobatikus megközelítése ez a színészkedésnek" - mondta Cage a szerep kapcsán.

A film egyébként a színész korábbi filmjeire is direkt módon, esetenként konkrét jeleneteket átvéve fog reflektálni, mint például a Con Air - A fegyencjárat, az Ál/Arc, a Las Vegas, végállomás vagy a Tolvajtempó. A premier időpontját 2021. március 19-re tűzték ki, a rendező Tom Gormican (Csajkeverők).

Támogasd te is a PC Gurut!