Vibrál a levegőben egy PC-s verekedős stuff hiánya... Felvetődött hír, hogy talán a Mortal Kombat széria hosszú-hosszú szünet után újra beköszönt a PC-s platformra, de egyelőre semmi hivatalos megerősítés vagy cáfolat nem érkezett. Talán sikerül ezt a szomjat ideig-óráig eloltania a Cease Fire-nek, melyet az Alpha-Tauri Kft. picinyke csapata hegesztett, akik közül majdnem mindenki több éves játékfejlesztői tapasztalattal rendelkezik.

A játék a Mortalokból már jól ismert 2D-s, oldalnézetes megjelenítést követi, ám hangulata meglehetősen egyedi, hiszen az 1940-es évek (náci időszak) stílusjegyeit viseli magán. Egy tucatnyi karakter közül választhatunk, amelyeknek csomó spéci képesség áll rendelkezésére, hogy hupililára gyepálhassa aktuális ellenfelét, a 12 különböző pályán.

Újra PC-s bunyó"A Cease Fire megalkotása nem másnak köszönhető, mint a nagy szerelmek – a klasszikus Mortal Kombat és Street Fighter – hiánya a PC platformon, már jó pár éve. Csapatunkban sok arcade fan van, és gyakorlatilag e játékunk születése a cégen belül, mint egy mellékvágányon történt, szinte hobbiból. Tisztában vagyunk vele, hogy egy rétegjátékot készítünk, de mindenképp próbáltuk a régi hangulatot visszaidézni. Mivel nem "AAA" játéknak szántuk a Cease Fire-t, ezért az ára is ennek megfelelően a szokásos budget árral megegyező, azaz 19,9 dollár (kb. 3500 forint). A dobozos verzió már valószínű az ultrafanoknak lesz csak izgalmas, ennek ára: 24,9 dollár (kb. 4300 Ft).

Fő célunk, hogy letegyünk valami olyasmit az asztalra, ami 2007-ben, akár ha csak 1 órára is, de visszahozza a régi "hőskort", az izgalmas meneteket, a régi klasszikus 2D stílusban. Ne hagyjuk veszni, legalábbis amíg nem érkezik egy régi klasszikus új köntösben!" - írta levélben Horváth Péter, a Alpha-Tauri Kft. egyik fejlesztője.

Tehát végre érkezett egy említésre méltó próbálkozás - nem titkoltan a Mortal Kombatok alapjaira építve -, ami a stílus szerelmeseinek érdekes lehet, úgyhogy a hírhez csatolt trailerben megleshetitek a játékot menet közben is...