• A fejlesztők maguk is elgondolkodtak az Until Dawn 2-n
  • Végül azonban a szabadság reményében elvetették
  • És elkezdtek dolgozni a The Dark Pictures antológián

A 2015-ben kiadott Until Dawn remek kis játék volt, kritikailag és anyagilag is tisztességes sikert aratott, és persze felépített maga köré egy rajongói bázist. Ezek az emberek folyton arról kérdezik a Supermassive Gamest, hogy mikor állnak elő a folytatással. Bár négy évvel ezelőtt a stúdió vezérigazgatója és a játék producere, Pete Samuels még azt mondta, gondolkodnak a folytatás témáján, mára már szinte biztos abban, hogy Until Dawn 2 sosem lesz.

A Game Informernek adott interjújában elárulta, hogy az Until Dawn folytatását több okból elvetették végül. Egyrészt, szerettek volna kötöttségek nélkül új történeteket elmesélni új szereplőkkel. Egy Until Dawn 2, ha közvetlen folytatás lenne, ezt ellehetetlenítené, ráadásul, mivel a döntéseinktől függött, hogy ki éli túl a játékot, és ki hal meg, ez tovább bonyolította volna a dolgot.

Persze dolgozhattak volna importálható mentésekkel, de ez újabb kötöttségekkel járt volna, hiszen egy-egy cselekményszálat több verzióban is meg kellett volna írni. Mindezeken túl egy Until Dawn 2 elkészítése több évbe telt volna, míg ők szeretnék a rajongókat kisebb időközönként meglepni egy-egy rövidebb játékkal.

Ennek az elgondolásnak lett a végeredménye az ötrészesre tervezett The Dark Pictures antológia, amelynek első része, a Man of Medan valamikor idén fog megjelenni, és sok tekintetben hajaz az Until Dawnra (fiatal szereplők, döntésektől függő sorsok, horrorisztikus hangulat), ugyanakkor teljesen új történetet mesél el, vadonatúj karakterekkel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!