Igen érdekes kijelentést tett a The Witcher 3: Wild Hunton dolgozó Marcin Iwinski, aki nem mellesleg a fejlesztésért felelős CD Projekt RED egyik alapítója. Marcin szerint teljesen mindegy, hogy egy konzolos játék milyen felbontásban fut, ez csak a PR-osokat érdekli.

Iwinski a Eurogamernek nyilatkozott, amikor elmondta: egyszer megkérdezte a grafikusokat, hogy mi a különbség a 720p és 1080p között, a válasz viszont unalmas technoblabla volt, azzal a konklúzióval, hogy csak akkor látni különbséget a két felbontás között, ha egy vagy két méterre ülünk a képernyőtől. Marcin ebből levonta a következtetést: tök mindegy, milyen felbontásban fut egy játék konzolon, mert alig venni észre, és csak a reklámemberek kiadványaiban mutat jobban a 1080p.

Hogy ez mit jelent? Nos, valószínűleg semmi különöset, mármint azon túl, hogy Marcin annyit sem ért a játékgrafikához, mint Muhammad Ali az agysebészethez. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy amennyiben a CD Projekt RED egyik vezető tagja így viszonyul a felbontás kérdéséhez, mégis hogyan fog futni a PS4-es és Xbox One-os The Witcher 3: Wild Hunt. Iwinski erre csak annyit felelt, hogy a csapat igyekszik minden erőt kisajtolni a két gépből, de nem erősítette meg a 1080p-s álom beteljesülését.

A konzolos felbontás körüli vitasorozat már tart egy ideje, legutóbb pedig a Watch Dogs fejlesztői öntöttek olajat a tűzre azzal a kijelentéssel, hogy egyik kurrens játékgépre kiadott változat sem fut 1080p-ben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!