• 2018-ban jön a Valkyria Chronicles 4
  • PS4-re, Xbox One-ra és Switch-re jelenik meg
  • Megújul a harcrendszer
  • Új szereplőket kapunk

2018-ban jön a Valkyria Chronicles következő, szám szerint negyedik része PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. A hivatalos bejelentés szerint a játék RPG harcrendszerét némiképpen átdolgozták, ugyanakkor a látványvilág maradt a régiben, továbbra is színes vízfestmények hatását fogja kelteni.

A Valkyria Chronicles 4 1935-ben játszódik, egy alternatív második világháborúban. Az európai kontinens lángokban áll az Atlanti Föderáció és az Autokrata Keleti Császári Szövetség második háborúja nyomán. Mivel a Föderáció vesztésre áll, kísérletet tesznek az ellenség fővárosának elfoglalására. A hadműveletet Claude Wallace parancsnok vezeti az E osztag élén.

A részben felülnézetes körökre osztott stratégia, részben szerepjáték, részben pedig külsőnézetes „BLiTZ” harcrendszer visszatér. Az újdonságai között szerepel a robbanékony új karakterosztály, a Gránátos, számos támadó/védekező csatahajó támogatási lehetőség, valamint a halál előtti „Last Stand” akció. Mindemellett még több egységgel és minden eddiginél nagyobb térképeken küzdhetünk meg a császári erőkkel. Mindezek mellett a Valkyria Chronicles sorozat eredeti zeneszerzője, Szakimoto Hitosi is visszatér, hogy így a zenére sem lehet mand panaszunk.