• Túl van első évén a VALORANT és hamarosan mobilra is megérkezik
  • Havonta átlagosan 14 millió játékossal büszkélkedhet
  • Az első évben több, mint 500 millió mérkőzés zajlott le világszerte

A Riot Games első FPS játéka, a VALORANT tegnap ünnepelte első születésnapját. A kifejezetten e-sport játéknak fejlesztett VALORANT igazi sikercímmé nőtte ki ki magát, havonta átlagosan 14 millió játékost vonzva be, akik csupán az első évben már 500 millió meccset játszottak le. Az évfordulót a Riot Games egy játékbeli eseménnyel is megünnepli, melyben a játékosok különböző jutalmakat, köztük egy ingyenes eseménybérletet is kapnak, hamarosan pedig akár telefonjukon is fegyvert ragadhatnak a VALORANT Mobile-ban.

valorant-mn3b.jpg

A kompetitív szcéna támogatására létrehozott VALORANT Champions Tour keretében a játékosok három különböző szintű versenyes mérhetik össze az erejüket másokkal: a Challengers tornán bárki indulhat, a Masters eseményre már csak a legjobb csapatuk juthatnak be, a Champions pedig az év végi világbajnokság lesz. 

A VALORANT térhódítása Magyarországra is elért, melynek részeként a hazai játékosok a Magyar E-sport Szövetség és az Esport1 által életre hívott K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyén mérettethetik meg magukat. A 2 millió forintos összdíjazású tornán az eredményeik alapján meghívott és nyílt selejtezőkből bekerült mérkőznek meg. Az első nyílt osztályozású kupa június 19-én 12:00-kor, a második pedig június 26-án 12:00-kor veszi kezdetét. A zárt kvalifikációkra július 4-én és július 5-én kerül sor 18:00-tól, amik a https://www.twitch.tv/esport2tv csatornán lesznek élőben követhetők.

“A szakmai bizottság berkein belül hosszas kiválasztási folyamat után, a magyar csapatok nemzetközi eseményeken való aktivitását számbavéve egyértelművé vált, hogy a VALORANTnak is helye van a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság ligarendszerű versenyjátékai között. A lebonyolítási rendszer biztosítja, hogy azon szervezetek, akik már rendelkeznek stabil csapattal, a liga alapszakaszából kezdhessék meg a versenyt, így kiegyenlítettebb környezetet kialakítva a kvalifikációs szakaszban, mely minden új, versenyezni vágyó játékosnak szabadon lehetőséget ad, hogy a legjobbak közé bekerüljön. Érdeklődve várjuk, hogy a feltörekvő VALORANT csapatok és a már stabil hazai szervezetek milyen izgalmas mérkőzéseket hoznak el a játék itthoni szerelmeseinek” - nyilatkozta Tóta Gábor, a Rendezvény és Versenybizottság szakmai elnöke.