• A Riot Games fél évre eltiltotta a kompetitív játéktól Jay "Sinatraa" Wont
  • A profi Valorant-játékos nem volt együttműködő az ellene indult vizsgálat során

Nagyot fordult a világ Jay "Sinatraa" Won körül, hiszen a korábbi Overwatch MVP – aki immáron profi Valorant-játékosként keresi a kenyerét – néhány hónappal ezelőtt botrányba keveredett, miután volt barátnője, Cleo Hernandez részletes beszámolóban tálalt ki kapcsolatukról, melynek során Sinatraa szexuálisan zaklatta a lányt.

Az esetet követően a Riot Games, illetve Sinatraa csapata, a Sentilens is vizsgálatot indított az e-sportoló ellen, a Valorant kiadója pedig most kiadott egy közleményt, melyben bejelentették, hogy fél évre eltiltották őt a kompetitív játéktól.

fel-evre-eltiltottak-a-szexualis-zaklatassal-vadolt-valorant-jatekost.jpgKép: Blizzard Entertainment

A vizsgálat még egyáltalán nem zárult le, Sinatraa ugyanakkor nem mutatott kellő együttműködést, ezért született az ítélet. Az e-sportoló azt állította, hogy megvannak neki azok a hang- és videófelvételek, melyek bizonyítékul tudnak szolgálni, amiket rendelkezésre is bocsátott volna, később azonban kiderült, hogy ez nem igaz.

Az ügyben maga Sinatraa is megszólalt, aki egyrészt erősen zavaros választ adott arra, hogy miért tett ígéretet a videók kapcsán, másrészt pedig bocsánatot kért.

"Az elmúlt két hónapot azzal töltöttem, hogy rájöjjek, miként lehetnek jobb ember. Lényegében egész felnőttkoromban profi játékos voltam, és sok minden van, amin még javítanom kell. Sokat gondolkodtam ebben az időben, és tudom, hogy sokat bántottam Cleót érzelmileg, amit nagyon sajnálok. Tanulni fogok a hibáimból, és azon leszek, hogy jobb emberré váljak" – írja Sinatraa a TwitLongeren.