• Volt barátnője részletes vallomást tett közzé Jay "Sinatraa" Won kapcsán
  • A profi Valorant-játékos ellen csapata és a Riot Games is vizsgálatot indított

Jay Won, ismertebb nevén Sinatraa annak idején az Overwatch League egyik legsikeresebb játékosaként vált híressé, jelenleg pedig már a Valorant szerverein tölti mindennapjait. Hiába azonban a nagy sikerek, az előtte álló időszak egészen biztosan kényelmetlen lesz, volt barátnője, Cleo Hernandez ugyanis előrukkolt egy rendkívül részletes, bizonyítékokkal teli vallomással, melyben azt állítja, hogy Sinatraa szexuálisan zaklatta őt.

A lány kellemetlen részletességgel beszél kapcsolatukról, kifejtve többek között azokat az eseteket, amikor Won erőszakkal érte el az együttlétet, melyek során ráadásul óvszert sem volt hajlandó használni.

szexualis-zaklatassal-vadolja-volt-baratnoje-a-profi-valorant-jatekost.jpg

Hernandez elismeri, hogy ő is hibás, hiszen elmondása szerint egy ostoba Overwatch League-rajongó volt, aki nagyon izgatott volt amiatt, hogy Sinatraa-val járhat, ezért egy ideig elviselte a kellemetlenségeket. Kilenc hónap után végül szakítottak, a lány azonban több mint egy évig nem mert beszélni arról, min ment keresztül, mert látta, hogyan kezelik az ilyen eseteket.

"Több mint egy évig megálltam, hogy beszéljek a Jay-jel folytatott kapcsolatomról. Azért tettem így, mert egyrészt szörnyű volt, másrészt pedig láttam, hogyan bánik a közösség azokkal a nőkkel, akik azt állítják, hogy hírességek bántják őket" – írja Hernandez a dokumentumban.

A történet természetesen komoly reflektorfényt kapott, melynek következtében mind a játék mögött álló Riot Games, mind pedig Sinatraa jelenlegi csapata, a Sentinels bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak. Amíg ez tart, addig Won nem vehet részt hivatalos versenyeken sem.