• 2022. június 9-én debütál a Jurassic World: Világuralom
  • Kiderül, hogy a világban kóborló dínók vagy az emberek lesznek-e a Föld fő ragadozói
  • Főszerepben Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum

Arról beszélnek az amerikai források, hogy minden korábbi sejtetéssel ellentétben a Világuralom című epizóddal nem zárul le a Jurassic széria (ahogy erre már Colin Trevorrow és a Krétakori tábor készítői is céloztak korábban). Eddig több mint öt milliárd dollárt fialtak a horrorisztikus kalandfilmek, ugyanakkor a különböző epizódok narratívája és tanulsága általában ismétlődik: amint egy kritikus frappánsan megfogalmazta, az „emberek menekülnek sikoltozva a dínók elől.” Ezúttal viszont kicsit másképp lesz, a Világuralom fontos és aktuális kérdést feszeget.

Az új előzetesben Laura Dern karaktere velősen fogalmazza meg a lényeget: „emberek és dínók nem élhetnek együtt. Ökológiai katasztrófát hoztunk létre.” Nem pusztán arról van szó, hogy a természet rendjébe belekontárkodott az ember a látogatópark létrehozásával, hanem arról is, hogy amióta elszabadultak a feltámasztott lények, hatvanöt millió évvel korábbi ökoszisztéma szabadult rá a modern világra. Ha ezt a témát bővebben kifejtik a filmben, nem csupán egy popcorn-mozival találkozunk majd a multiplexben, jegyzi meg a hazai forgalmazó közleményében.

mv5botrkzgq3zjctnzuwyy00mje4lwfimdmtodeznwiymwjmmtdhxkeyxkfqcgdeqxvynjy1mtg4mzcv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

2022. június 9-én debütál Colin Trevorrow rendezése, ami négy évvel a Nublar-sziget pusztulása után játszódik, amikor a dinoszauruszok már szabadon kóborolnak és vadásznak a világban. A legfőbb kérdés, hogy az emberek maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most osztozniuk kell a történelem legvadabb teremtményeivel. Visszatér a Chris Pratt-Bryce Dallas Howard főszereplő páros, mellettük pedig ismét feltűnik Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum triója. Ti várjátok már a premiert?