Ha a Valve-ről és a játékfejlesztésről van szó, akkor mindenkinek a soha el nem készülő (soha ne mondd, hogy soha!) Half Life 2: Episode Three és a Half Life 3 jut eszébe. Gabe Newell és a Valve betegre kereste magát a Steamen és az általuk fejlesztett hardver-eszközökön, a játékok készítését azonban elfelejtették. 

Az utóbbi időben aztán történt valami: Gabe papa bejelentette, hogy a cége ismét játékot fog készíteni, nem sokkal később a Valve felvásárolta a Campo Santo csapatát, bejelentett egy óriási titokban készülő új játékot, az Artifact pedig még idén kiadásra kerül.

A Valve mindenható ura egy korábbi interjújában az elmúlt évek munkáját "a jövőbe történt befektetésnek nevezte", most pedig a cég egyik fejlesztője, Brandon Reinhart a következőket mondta: "Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy fejlesztük az ügyfélszolgálati részlegünket. Ez egy nagy probléma volt, ami nagyon sok embert és nagyon sok időt emésztett fel." Ez alibi magyarázatnak tűnik, de Reinhart nem fejezte be itt:

"Olyan helyzetben vgyunk, hogy azt mondhatjuk, cégként ismét lehetőségünk van játékokba fektetni. Valójában nem az a helyzet, amit sokan mondanak, hogy 'ültök a se**eteken, aranyban úsztok, és nem csináltok semmit'. Jónéhány, magas minőségű játékot akarunk bemutatni, ezen dolgozunk most minden erőnkkel." -- közölte az IGN-nek.

Kíváncsian várjuk az új címeket, de addig is mondjátok el, ti mit szeretnétek látni!

valvescreenshot201807191509021original760x425cover.jpg