• Új platformokra jelent meg a Final Fantasy 9
  • Immáron Windows 10 PC-re, Xbox One-ra és Switch-re is elérhető a játék
  • A Final Fantasy 7 Xbox One és Switch portjai márciusban érkeznek

Egészen kellemes meglepetéssel rukkolt elő a Square Enix a szerda este folyamán, különösebb előjel nélkül ugyanis megérkeztek a Final Fantasy 9 legújabb átiratai.

A Steam kínálatából már jó ideje le lehetett húzni a Square eredetileg 2000-ben debütált JRPG-klasszikusát, mostantól azonban már a Microsoft Store-ból is elérhető a játék Windows 10-re és Xbox One-ra. Emellett most először a Nintendo-rajongótábor is belekóstolhat a kilencedik részbe, hiszen Switch-re is átköltözött Zidane kalandja.

A friss verziók a nagyfelbontású karaktermodellek és átvezetők mellett extra beállítási lehetőségeket (például harcok kikapcsolása) is tartalmaznak – előbbiekre a friss trailerben néhány pillantást is vethettek.

Ha már Final Fantasy, akad itt más jó hír is, a fentiek mellett ugyanis kiderült az is, hogy a Final Fantasy 7 mikor kap új átiratokat. Szerencsére ezekre sem kell olyan nagyon sokat várni: az Xbox One- és Switch-tulajok március 26-tól ugorhatnak fejest a franchise talán legikonikusabb epizódjába.