A verseny rendezőgárdája a selejtezőt megelőző éjszakát végigdolgozta, hogy a bevásárlóközpont jégpályáját olyan arénává alakítsák át, amely alkalmas arra, hogy az ország legjobb labdarúgói megküzdjenek az országos elsőségért, és azután az első helyezett a december 9-én, Amszterdamban megrendezendő FIFA Interaktív Világkupa 2006. évi döntőjén helyezést érhessen el.

241-ről 64 főre csökkent a mezőny

Véget ért a 2006-os FIWCAz ajtónyitás pillanatától kezdve az arénát játékosok és futballszurkolók százai töltötték meg, akik már alig várták, hogy részt vehessenek a tornán. A 241 versenyző izgatottan várakozott az aréna szélén délelőtt 10 óráig, amikor is eljuthattak az X-box 360 konzoljához, hogy megkezdjék a bemelegítést.
Harsányi Levente, TV-s műsorvezető és lelkes játékos nyitotta meg az eseményt azzal, hogy kihívta az esemény műsorvezetőjét, a korábbi magyar Megasztár-döntős Bella Leventét egy az EA Sports FIFA 07 szerinti mérkőzésre az aréna közepén. Bella „Arsenal” elnevezésű csapata, ha nem is könnyen, de végül mégis megnyerte Harsányi „Barcelona” néven játszó csapata ellen a hírességek mérkőzését 2-1-re.
A hírességek a későbbiekben arra bátorították a játékosokat és a nézőket, hogy vegyenek részt az Adidas lövőversenyében, amelyben a versenyzők lövéseinek sebességét mérték. Némelyek 100 km/h-t meghaladó lövési sebességet értek el, azt bizonyítva ezzel, hogy a virtuális futballjáték-környezetben elsajátított jártasságot be lehet mutatni élő megmérettetés során is.

Amint a versenyzőket selejtező csoportokba osztották és készen álltak a kezdésre, kezdett felforrósodni a hangulat. Hamarosan az öröm és a csalódottság hangos kiáltásait lehetett hallani a nézők soraiból, a szabadrúgásokkal, büntetőrúgásokkal és a furcsa piros lapok felmutatásával járó bírói ítéletek kapcsán. Nagyon magas színvonalú labdarúgást mutattak be a játékosok, és ahogy közelgett a nap vége, a mezőny 64 főre csökkent - ők jutottak be a vasárnapi döntőbe.


Donát öröme


Az említett 64 „döntősből” sokan már korábban megjelentek, hogy mielőtt találkoznának szakaszbeli ellenfelükkel, némi „bemelegítést” végezzenek még az utolsó percekben.
A FIFA 07 magyarhangja, Hajdú István, valamint Illyés Dániel, Vermes Krisztián, Tisza Tibor és Kőhalmi András, magyar profi-futballisták is kilátogattak a döntő napjára, hogy tanúi legyenek a virtuális ellenfeleik közötti, rendkívül izgalmas küzdelmeknek.

Véget ért a 2006-os FIWCVégül a 241 versenyző kétnapos, frenetikus küzdelme után csupán ketten maradtak versenyben: a 21 éves Szénégető Dávid Szigetszentmiklósról, és a 27 éves főiskolai tanár, Petróczi Donát Budapestről. Különös angol ízt adott még a mérkőzésnek az, hogy Dávid Manchester United-je Donát Chelsea-je ellen sorakozott fel egy virtuális bemelegítésre a vasárnapi asztali Premier Liga-beli összecsapásra.
A United hamar átvette a mérkőzés irányítását, és egy Ryan Giggs, Gary Neville és Louis Saha közötti ragyogó összjátékot követően Petr Chech-nek egymás után kétszer is bravúrral kellett hárítania. Ezt követően a hatvanadik percben a Chelsea védelme túlságosan kinyílt amikor Saha átszáguldott rajta, és Dávidnak 1-0 arányú vezetést szerzett.

A Chelsea részéről azonban rögtön érkezett a válasz: Andriy Shevchenko nagy erővel lőtte a kapuba a labdát Edwin van der Sar feje felett, és ezzel éppen a félidő vége előtt 1-1-re módosította az állást. Ezután Donát csapata vette át a vezetést a második félidőben azzal, hogy John Terry csak majdnem tökéletes keresztezése folytán elengedte Shevchenko-t, aki megszerezte a Chelsea számára a vezetést, két perccel a második félidő kezdetét követően.

Wayne Rooney néhány alkalommal közel került a másik kapuhoz, de a United-nak nagyon nehéz dolga volt, amikor is Van der Sar hanyagsága büntetőt eredményezett, amelyet a bíró megadott. Frank Lampard ment oda, hogy elvégezze a bümtetőrúgást, lövése könnyedén talált utat a hálóba, és bár Saha-nak később sikerült szemtelenül bepöckölnie a labdát Chech kapus mögé, ezzel csökkentve a hátrányt, ám Donát továbbra is nyerésre állt.

Ezek után a tanár reagált az általa elért eredményre, és tisztelettel adózott a tornának. „A FIFA Interaktív Világkupa a világ legjobb futballjátéka!” – mondta. „2004-ben és 2005-ben bejutottam a három döntős versenyző közé, de idén én vagyok a magyar bajnok. Ez nagyszerű! Már alig várom, hogy Amszterdamba utazzak, és részt vegyek a FIFA Interaktív Világkupa döntőjében.”