• Homefront: The Revolution megjelenés: 2016. május 17.
  • Februárban online bétateszt, de csak Xbox One konzolon
  • Évek óta készül a játék, nagyon nehezen jutott el idáig
  • Többször is félő volt, hogy törlik a projektet

Szinte hihetetlen, de hosszú vergődés után végre a boltokba fog kerülni a Homefront: The Revolution -- miután a Target üzletlánc jóvoltából kiszivárgott a dátum, a kiadó nem sokat várt, és hivatalosan is megerősítette a premiert, szóval,

A HOMEFRONT: THE REVOLUTION MÁJUS 17-ÉN KERÜL BOLTOKBA, PC, PS4 ÉS XBOX ONE PLATFORMRA.

A pár hónap múlva esedékes megjelenést egy bétatesztelés fogja megelőzni, de sajnos ez csak az Xbox One tábornak szól. A próbaidőszak valamikor februárban kezdődik, és legfeljebb négy játékos számára, a kooperatív missziókba ad betekintést. A játék hivatalos oldalon már lehet regisztrálni -- már, ha betölt, ugyanis amikor ezeket a sorokat írom, elérhetetlen a site.

A Homefront: The Revolution viszontagságos utat járt be, hogy idáig eljusson. Habár langyos fogadtatásban részesült az első rész, zöld utat kapott a folytatás, ám annak hibáit és hiányosságait nem javíthatta az eredeti fejlesztőcsapat, a Kaos Studios ugyanis a THQ belső átrendezésének áldozata lett -- a THQ Montreal vette át a stafétát, de alig egy év múltán maga a THQ is bedőlt.

A jogokat a Crytek vette meg, és a Crytek UK csapatára bízta a fejlesztést, de amikor a németek futottak bele pénzügyi gondokba, és zárták be költségcsökkentésképpen a brit stúdiót, a Homefront megint bajba került. Szerencsére a Deep Silver anyacége, a Koch Media készen állt arra, hogy lecsapjon a kínálkozó lehetőségre, és egy meg nem nevezett összegért, 2014-ben átvették a jogokat. A munkát az ugyanakkor alapított Dambuster Studios kapta meg, ahol az egykori Crytek UK (korábbi nevén Free Radical Design) több fejlesztője is állást talált.

Remélhetőleg a nehézkes szülés eredménye egy kicsattanóan egészséges játék lesz, a fent láthatón, frissen kiadott trailer alapján ugyanis jó kis izgalmak és akció vár ránk a megszállás alatt álló Amerikában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!