2005-től kezdődően minden második évben kaptunk egy számozott Forza Motorsport részt, így nem lepődtünk meg, amikor kiderült, hogy érkezik a hetedik játék, mégis, a Microsoft valószínűleg nem így tervezte a leleplezést. Ugyanis úgy derült fény a program létezésére, hogy egy kormánykerék perifériákat készítő cég, a Fanatec (e cég besegített a Forza Motorsport 6 Apex kormánytámogatásba is) vezérigazgatója, Thomas Jackermeier találkozni indult a Turn 10-nel, de előtte még feltett egy kérdést a Fanatec oldalán: „milyen kormány/pedál/váltó problémáitok voltak a FM6-ban, és minek a támogatását látnátok szívesen a FM7-ben?” – Itt az FM7 értelemszerűen a Forza Motorsport 7-re utal.

Később ugyanez a poszt frissítve lett, és a vezérigazgató elmondta, hogy nagyon jól sikerült a találkozás a Turn 10-el. Beszámolt arról, hogy van egy új ember, aki a fizikáért és az erő-visszacsatolásért felelős, egy "kormányos fickó". Az úriember egy igazi autóversenyző, autómérnöki háttérrel, és nagyon jól ismeri a PC-s verseny-szimulátorokat. Mivel a Turn 10 érdeklődést mutatott a PC-játékosok iránt, újra együtt fognak működni a Fanatec céggel, ennek keretében fejlesszenek a játék kormány-támogatottságán, és új funkciókkal is bővítik az új perifériákat.

Tehát nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft a szokásához híven jövőre is megjelentet egy Forza Motorsport epizódot, és a legutóbbi két játékhoz hasonlóan az nemcsak Xbox One-ra, de PC-re is elérhető lesz.