Zeno Clash II

Fejlesztő: ACE Team
Kiadó: Atlus
Megjelenés: április 30.
Platformok: PC
Tovább a játékadatlapra

Sok év telt el azóta, hogy az ACE Team megörvendeztetett bennünket a Zeno Clash című játékkal, melyben egy szürreális univerzumban kellett felfednünk ApaAnyánk szörnyű titkát. Furcsán hangzik? Ugyan, azt még nem is mondtuk, hogy a program tulajdonképpen egy verekedős játék volt, csak épp első személyű nézetben játszva, kidolgozott sztorival és bizarr szereplők egész sorával.

A folytatás az első részt követően veszi fel a fonalat: Ghat ezúttal a titokzatos Golemmel akasztja össze a Dalí-bajszot, amiért a teremtmény nem hajlandó elhagyni a férfi otthonát, és rossz hatással van a testvéreire. A konfliktus újabb bunyókat szül, méghozzá nyílt, szabadon bejárható világban, mellékküldetésekkel, szerepjáték-elemekkel és javított, több lehetőséggel kecsegtető harcrendszerrel. A holnapi megjelenés azonban csak a PC-s változatra érvényes, a konzolos verziók határozatlan ideig késnek. Sebaj, reméljük, megéri várni rájuk, és bízzunk benne, hogy a relatíve kevés információ nem egy középszerű folytatást vetít előre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Far Cry 3: Blood Dragon

Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Kiadó: Ubisoft
Megjelenés: május 1.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

A Far Cry 3 a tavalyi év egyik legjobb játéka volt, így nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy a sorozat máris visszatér. A Blood Dragon alcímű felvonást persze először mi is áprilisi tréfának gondoltuk, de a Ubisoft halálosan komolyan vette a dolgot, és május első napján már meg is vehetjük a retro-futurisztikus FPS-t, melyben Rex Power-Colt, a félig ember, félig gép háborús hős siet az emberiség megmentésére. Az apokalipszis apokalipszise után járunk, Power-Colt pedig a második vietnami háborúban edződött, így mit sem jelent számára egy agresszív kiborghadsereg elpusztítása. A játékmenet a neonszínben játszó, ’80-as évekbeli rajzfilmekre hajazó környezet ellenére a Far Cry 3-at idézi, azaz egy nagy, szabadon bejárható szigeten kell megküzdenünk a robotjaguárokkal és mechanikus sárkányokkal -- naná, nem véletlenül Blood Dragon a játék címe! Az előzetes trailer alapján igazi retro-trashsel lesz dolgunk, a magunk részéről alig várjuk a programot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Hawken

Fejlesztő: Adhesive Games
Kiadó: Meteor Entertainment
Megjelenés: május 1.
Platformok: PC
Tovább a játékadatlapra

Ha minden jól megy, és a bolygók állása sem kavar be, akkor már csak két napot kell várni, és kilép bétafázisából az ingyenes Hawken. A robotos multiplayer shooter persze már most is közel áll a telejs változathoz, de az 1.0-s verzió is sok újdonsággal kecsegtet, elsősorban stabilitás és balansz terén, melyek roppant fontosak egy internetres akciójátékban. Aki egyébként nem ismeri a Hawkent, az képzeljen maga elég egy mechás FPS-t, amiben szűk arénákban vadásszák egymást a brutális vasszörnyek, fantasztikus grafikai körítés mellett. Persze az is hathatós ismerkedési taktika, ha egyszerűen csak kipróbáljátok a programot, mely nemcsak bétaállapotában, de mindvégig free-to-play marad. Arra azonban számítanotok kell, hogy a lenyűgöző látványt magas gépigény kíséri, főleg, ha nem spóroltok a DX11-es effekteken sem.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

FEZ

Fejlesztő: Polytron Corporation
Kiadó: Polytron
Megjelenés: május 1.
Platformok: PC
Tovább a játékadatlapra

Utolsó kiemelt játékunk kakukktojás, hisz a FEZ Xbox 360-ra már tavaly megjelent. PC-re azonban csak most érkezik el e kedves kis platformjáték, melyben egy 2D-s világ lakóját, Gomezt irányíthatjuk. Cuki hősünk egy nap szert tesz a varázserejű fezre, amivel átlát a harmadik dimenzióba, így a pályák teljesítésében fontos szerepet játszik a sík univerzum térbelivé alakítása: csupán egy gombot kell megnyomnunk, és máris látjuk, ami eddig rejtve volt. Ráadásul a pályák között oda-vissza közlekedhetünk, és bár a FEZ világtérképe kissé kaotikus, ha egyszer megtanulunk navigálni rajta, biztos, hogy nem tudunk felállni a program elől. Meseszerű atmoszféra, andalító zene és művészi stílusban tálalt, a 16-bites korszakot idéző grafika -- remek darab, akinek eddig kimaradt, feltétlen próbálja ki!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lábjegyzet:

  • Deadly Premonition: The Director's Cut -- április 30. (PlayStation 3)
  • Worms Revolution Collection -- május 2. (Xbox360)
  • Rambo: The Game -- május 3. (PC, Xbox 360, PlayStation 3)
Te melyik játékot várod legjobban a 18. héten?
Mi a Far Cry 3: Blood Dragonra vagyunk rápörögve, de jönnek még érdekes játékok a héten. Ti melyiket várjátok legjobban?
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!