A kissé laza múlt hetet egy sokkal erősebb felhozatal követi az év 17. hetén: rendet tehetünk LEGO-városban, megmenthetjük a galaxist a Star Trekben, vagy épp zombikat darabolhatunk az új Dead Islandben.

Poker Night 2

Fejlesztő: Telltale Games
Kiadó: Telltale Games
Megjelenés: április 26.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

Kevesen tudják, de a Telltale Games az előtt is létezett, hogy új életet leheltek volna a kalandjátékok műfajába, csak abban az időben még pókerjátékot készítettek, pénteken pedig hivatalosan is visszatérnek a gyökereikhez (bár először 23-a volt a megjelenési dátum, reméljük, tovább már nem csúsztatják...). Persze a Poker Night 2-t nem szabad véresen komolyan venni: noha a világ talán legnépszerűbb szerencsejátéka körül forog, valójában egy aranyos, vicces alkotásról van szó, melyben a játékosok más-más videojátékok híres szereplői közül kerülnek ki. Itt van Sam, a nyomozókutya, az örökké kemény Brock Samson, az osztó nem más, mint GLaDOS, Claptrap közkedvelt kibic, Ash Williams pedig mindig kapható egy kis kártyára, már ha nem épp a sötétség démonaival küzd. Eszelős bagázs gyűlt itt össze tehát, és ha jól játszotok, bár pénz nem nyertek, több más játékhoz exkluzív kiegészítőket szerezhettek. A Poker Night 2 persze kizárólag digitális formában lesz elérhető.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

DARK

Fejlesztő: Realforge Studios
Kiadó: Kalypso Media
Megjelenés: április 26.
Platformok: PC, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

Pontosan még mi sem tudjuk, mit várjunk a DARK-tól, hisz bár a koncepció ígéretes, félő, hogy túl nagy falat egy eddig semmi igazán kiemelkedővel elő nem rukkoló csapat számára (oké, a Ceville-lel végül is jól elszórakoztunk). Egy mindenesetre biztos: a képregényes grafikájú, vámpírok körül bonyolódó, lopakodós akciójáték a tavasz nagy meglepetése lehet, már ha sikerül teljesíteni az ígéreteket, melyek egy szerepjátékos elemekkel dúsított programról szólnak, kidolgozott sztorival és remek hangulattal. Utóbbi a képekből is árad, távoli rokonságot mutatva a World of Darkness-szel, főhősünk pedig, aki egyik este vámpírrá változva tér magához egy bár padlóján, a sötétség teremtényeinek különleges képességeihez is teljes értékű bérlettal rendelkezik. Megjelenés PC-re és Xbox 360-ra várható, sajnos a PlayStation 3-as vérszívók ezúttal kimaradnak a buliból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dragon's Dogma: Dark Arisen

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Megjelenés: április 25.
Platfotmok: PlayStation 3, Xbox 360
Tovább a játékadatlapra

A tavaly megjelent Dragon's Dogma nem zavart sok vizet, de a konzolos játékosok többsége élvezte, hogy a Bethesda nélkül is eljuthat egy látványos, hatalmas szörnyekkel teli fantasyvilágba, ahol még mindig nagyon menők a sárkányok. Így aztán a Capcom a héten megjelenteti az akció-szerepjáték önmagában futtatható kiegészítőjét. A Dragon's Dogmából való mentéseinket továbbvihetjük az expanzióba, hogy karakterünk új fegyverekkel, skillekkel (level 3-asok) és páncélokkal gazdagodjon. Összesen 25 új teremtmény igázható le a programban, 100 új cucc szerezhető meg, 14 új társ csatlakozhat hozzánk, és mindezt akár japán hanggal is élvezhetjük. Az Xbox 360-as változat kizárólag lemezes formában lesz elérhető, rajta az alapjátékkal, de PlayStation 3-ra le is tölthetjük a kiegészítőt, ha már megvettük a 2012-es felvonást. Sajnos a PC-sek ezúttal sem irthatják a tűzokádókat -- sebaj, talán majd a második részben...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2