• Lezajlott a V4 Future Sports Festival Gran Turismo Sport selejtezőjének első köre
  • Minden résztvevő országból 8-an jutottak tovább

Augusztus 26. és szeptember 1. között vad körözés folyt a szuzukai aszfaltcsíkon - persze csak virtuálisan, itt rendezték ugyanis a V4 Future Sports Festival Gran Turismo Sport versenyének első selejtezőjét, melyen magyar, cseh, lengyel és szlovák pilóták mutathatták meg, mit tudnak.

A négy országból összesen nem kevesebb mint 1979 versenyző vett részt a kvalifikáción, melyről országonként 8-8 fő jutott tovább. Hazánkból a nemzetközi World Tour-okról is ismert Tápai Ádám a világranglista legjobb idejével nyerte meg a hazai selejtezőt, de olyan neveket találunk még a továbbjutók között, mint a barcelonai Nissan kupában korábban szereplő idei Time Trial Magyar Bajnok Szarka Zsolt, vagy az ifjú gokartos tehetségek közül a 13 éves sokszoros magyar bajnok Vida Benedek, és a szintén 13 éves gokartreménység Mihalidesz Máté.

adam-tapai-suzuka.jpg

A magyarok egyébként kiemelkedően teljesítettek, hiszen kibérelték a GTSH Rank ranglista élmezőnyét: a legjobb lengyel a hatodik, a legjobb szlovák a nyolcadik, a legjobb cseh pilóta pedig a tizenhatodik időt jegyezte.

Folytatás most hétvégén, péntektől vasárnapig az online elődöntővel, melyen tehát minden országból a Top 8 vehet majd részt, és itt dől el, hogy ki lesz országonként az a két-két pilóta, aki csatlakozhat a két szabadkártyás versenyzőhöz, Blazsán Patrikhoz és Báder Benjáminhoz. A futamokról élő közvetítés is lesz a Race Online Hungary jóvoltából.

Tápai Ádám leggyorsabb köre