A Monkey Island az a cím, amelyről áradozhatnék órákig, de felesleges, hiszen olyan klasszikusról van szó, amely tértől és időtől függetlenül generációk számára egyet jelentett a kalandjátékokkal. A LucasArts hőskorában, 1990-ben, a legendás Ron Gilbert, Tim Schafer és Dave Grossman által tervezett The Secrets of Money Island emelte a műfaj nagyjai közé George Lucas cégét, a főhős, Guybrush Threepwood pedig bekerült a kalandjátékok panteonjába. Összesen négy rész készült a point and click játékok etalonjából, de a „széljárás fordultával” leáldozott a kalózkorszaknak – mostanáig!

A LucasArts ugyanis, számomra bevallom, még most is alig hihető módon, de úgy határozott, hogy visszatér a gyökerekhez: először is a cég potentátjai felkeresték volt munkatársaikat, a Telltale Games szakembergárdáját, akik ugyebár már sikerrel leheltek életet a másik nagy klasszikusba, a Sam and Max franchise-ba, és megbízza őket: dobjanak össze egy újabb epizódos sorozatot a Majom-szigeti univerzum eseményeiből. Ez lesz a Tales of Monkey Island  öt részes széria, amely természetesen új történetet kínál: Guybrush barátunk a jó öreg LeChuck bácsival viaskodva véletlenül elszabadít egy borzalmas voodoo átkot, amely félelmetes zombikká változtathatja a Karib-tenger kalózait, ezért aztán a Voodoo Lady elszalasztja a legendás tengeri szivacsért, az egyetlen ellenszerért. Persze ennek megszerzése nem lesz sétagalopp, ahogy azt sejthetjük... Természetesen a humor és a kalózakció mellől nem hiányozhat a romantika sem, azaz a drága Eliane is visszatér közénk.

A havonta jelentkező epizódok PC-re és WiiWare platformra fognak érkezni, az első rész mindjárt itt lesz: július hetedikén érkezik. Aki előrendeli a terméket 34,95 dolláros áron, ráadásként a szezon végén ingyen kap egy gyűjtői kiadást, amelynek borítóján Steve Purcell festménye díszeleg majd, illetve választhatunk magunknak 8,95 dollár értékben egy Telltale Games játékot is. A fejlesztők egyébként ígérnek egy PC-s demót is, a megjelenés környékére.

ÉS EZ MÉG NEM MINDEN!

Amolyan bónuszként elkészül az alapmű, a klasszikus The Secrets of Money Island felújított változata is! Igen, nem tévedés: felújított, HD-minőségű grafika, remastered zenei anyag, teljes szinkron, és a kezdő kalandorok kedvéért egy beépített súgórendszer gondoskodik az élményről, de aki nosztalgiázni szeretne, egy gombnyomással visszavarázsolhatja a képernyőre a régi, eredeti látványvilágot! A The Secret of Monkey Island: Special Edition  a nyár közepén érkezik Xbox LIVE Arcade és PC platformra, utóbbira azonban csak letölthető, digitális formában.

Egyelőre ennyi a gyorshír, azonban hamarosan frissítjük ezt az anyagot képekkel, videóval, maradjatok vonalban!



Frissítés: Hogy alátámasszuk, mennyire is lesz hiteles az új felvonás, lássuk, kik vannak itt az alapcsapatból! Először is a tervezés vezetője maga az egyik atya, Dave Grossman, ez azt hiszem, sokat elárul. Az egyik tervező és író Mike Stemmle, aki az Escape from Monkey Island és a Sam & Max Hit the Road vezető tervezője volt. A művészeti főnökök egyike az a Derek Sakai, aki annak idején a Curse... fejlesztésekor Guybrush egyes animációit, közte a híres kardpárbajt készítette, a másik Dave Bogan, aki szintén a Curse... animátora volt. A komponista újra Michael Land lesz, aki a teljes Monkey Island-széria zenéjét szerezte (meg a többi LucasArts-legendáét...). És a tetejére koronát: Guybrush Threepwoodot ismét Dominic Armato kelti életre, ő kölcsönzi neki a hangját, ahogy tette azt a korábbi részekben is. Számomra eléggé megnyugtató egy felsorolás...



Frissítés 2:

Íme a fejezetcímek, a teljesség kedvéért:

  • Chapter 1: Launch of the Screaming Narwhal
  • Chapter 2: The Siege of Spinner Cay
  • Chapter 3: Lair of the Leviathan Chapter
  • 4: The Trial and Execution of Guybrush Threepwood (tessék?! Guybrush elítélése és kivégzése?!)
  • Chapter 5: Rise of the Pirate God
...és a gépigény:

  • Operációs rendszer: Windows XP / Vista (Vista 64 nem támogatott... hm...)
  • Processzor: 2.0 GHz + (3 GHz Pentium 4 vagy ezzel egyenértékű javasolt)
  • Memória: 512MB (1GB javasolt)
  • Hang: DirectX 8.1
  •  Grafika: 64MB DirectX 8.1 kompatibilis videokártya (128MB javasolt)
  • DirectX: 9.0c vagy jobb