• A Tumblren feltűnt egy Hunt the Truth című oldal
  • Azon fut egy visszaszámláló és egy videó is fellelhető
  • Mike Colter beszélt James Lock szerepéről, a Halo 5: Guardians és a Nightfall készítéséről

A Tumblren feltűnt egy érdekes oldal, ami a Hunt the Truth címet kapta, és található rajta egy visszaszámláló, valamint egy videó. Ebben egy traitor, azaz áruló feliratú golyó igen látványosan szétzúzza a jó öreg Master Chief sisakját. Vajon mit jelenthet mindez? Tán csak nem végez egy áruló kedvenc Spartan harcosunkkal a Halo 5: Guardiansban? Elvégre azt már tudjuk, hogy nem lesz örökké John-117 a főszereplő. Egy nap múlva minden kiderül.

Így például a Halo 5-ben James Lock parancsnok is fontos szerepet kap mind a történetben, mind a játékmenetben, hiszen irányítható karakter lesz. Egyebek mellett erről beszélt Mike Colter az IGN-nek adott interjújában. Megtudhattuk tőle, hogy már a Halo: Nightfall forgatásának megkezdése előtt rögzítették a Halo 5 hanganyagát, ráadásul a játék munkálatai jóval tovább tartottak, mint a filmé. A Nightfallt hét-nyolc hétig forgatták, míg a Guardians munkálatai a hang- és a motion capture felvételekkel együtt hét-nyolc hónapot vettel igénybe. Bevallotta azt is, hogy azelőtt sosem játszott a Halo-sorozat játékaival, de ez színészként csak újabb kihívást jelentett neki.

A következő bekezdés spoileres információkat tartalmaz!

Amikor szóba került James Lock parancsnok, elmondta, hogy bár Chief és Cortana szerepet kapnak, Lock ugyanúgy fontos lesz, sőt, a további játékokból sem marad ki. Igen, jól olvastad. Ezek szerint a Halo 4-ben elpusztult Cortana valamilyen módon visszatér a Halo 5: Guardiansban. Na, ehhez mit szóltok?