• Még idén elkezdődhet a Godzilla Kong ellen 2 forgatása Ausztráliában
  • Egyelőre sem a stábról, sem a történetről nem érkezett információ
  • Az élőszereplős Godzilla sorozatról itt olvashattok

A 2019-es Godzilla szerény fogadtatása után veszélybe került a Legendary szörnyuniverzuma, a MonsterVerse, a Godzilla Kong ellen tavalyi sikere viszont megnyitotta az utat a folytatás előtt. Hamarosan újra összecsaphat a két fenevad, a Variety friss értesülése szerint legalábbis még idén megkezdődik a második epizód forgatása Ausztráliában. Az előző rész és a Kong: Koponya-sziget után jelen mű a harmadik MonsterVerse film, aminek munkálatai a szigetország északnyugati csücskében található DélKelet Queensland állam partjainál zajlanak majd.

mv5bzwvjmmy4odutmmyzmc00nddjlwe4mjmtowuzmdblnzczogmwxkeyxkfqcgdeqwpnyw1iv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Jelentős helyi támogatásban részesül a produkció, Ausztrália 399 milliós kormányzati alapjából 11,8 millióz, míg a Screen Queensland állami mozgóképes ügynökség jóvoltából további 6,3 millió dollárt fordíthatnak az alkotók munkájukra. A 468 milliós bevételt termelő első rész után tehát újabb szépen jövedelmező művel rukkolhatnak elő az alkotók – arról egyelőre nincs hír, hogy Adam Wingard visszatér-e a rendezői székbe.

Az első részben: a cselekmény azután játszódik, hogy Godzilla maga alá gyűrte a titánokat. Az emberek épp a túlélésért küzdenek, már csak a Koponya-sziget lakója, King Kong maradt egyenrangú ellenfele, aki a hetvenes évekbeli sikertelen expedíció óta csak erősebb lett.