• Tarantinonak is volt egy Godzilla filmterve
  • Amiben a zöld gyík teljesen uralma alá hajtaná az emberiséget
  • Magyarországon jövő héten debütál a Godzilla Kong ellen

Godzilla karaktere a Japánt érő II. világháborús atomcsapás metaforájaként született. 1954-ben került először nagyvászonra, legutóbb pedig a Godzilla Kong ellen című gigaeposzban tűnt fel. Magyarországon jövő héten debütál az amerikai jegypénztárakat letaroló alkotás. Adam Wingard filmje olyan sikeres lett, hogy a Legendary Entertainment azonnal elkezdte tervezni a korábban lezártnak tekintett MonsterVerse folytatását, és meg is bízta a rendezőt a következő epizód munkálataival.

Időközben azonban kiderült, hogy korábban Tarantino is tervezett egy Godzilla történetet. Az ikonikus rendező már évekkel ezelőtt bejelentette, hogy utolsó filmjére készül, és ha nem is valósszínű, hogy ez egy Godzilla epizód lesz, azért érdemes észben tartani ezt a lehetőséget is. Az amerikai direktorra egyébként közismerten nagy hatást gyakoroltak az ázsiai filmek (elég csak a Kill Billre gondolni), így nem meglepő, hogy előállt egy King of the Monsters-sztorival.

quentintarantino.jpg

„Az egész ötlet, hogy Godzilla megjelenik Tokióban, folyamatosan harcol a többi szörnnyel és megmenti az emberiséget, nem tenné őt istenné? Godzilla uralma alatt élnénk. Ez történik a társadalommal, amikor egy rohadt nagy zöld gyík maga alá hajtja a világot” – ecsetelte. Egy Tarantino-féle Godzilla azért is lenne érdekes, mert a rendező valószínűleg nem a klasszikus dramaturgia mentén haladva mutatná be a címszereplőt és építené fel a film feszültségét, ill. feltehetően nem használna túl sok CGI-t, hanem makettekkel dolgozna. Ti mégnéznétek ezt a filmet?

A Godzilla Kong ellen előzetese:

Forrás: Screenrant