• Nyomok utalnak arra, hogy jöhetnek az Electronic Arts játékai Steamre
  • De az is lehet, hogy egy mindent felölelő klienssé válik a Steam

Egy sor különös tevékenység hívta fel a figyelmet arra, hogy valami készülődhet az Electronic Arts és a Steam háza táján. Bárminemű erre utaló ynom már csak azért is említésre méltó, mert közel egy évtizede intett búcsút a kiadó a Steam felületének. Az egyik ilyen a felújított könyvtárat bemutató kép, melynek alsó sorában, bal oldalt ott a Mirrror’s Edge Catalyst, ez persze önmagában még nem jelent semmit, de van itt más is.

steam-library-mockup.png

A Saboteur képében egy, a Steamen soha meg nem jelent Electronic Arts játékot módosítgattak a Valve áruházának adatbázisában, hasonló mocorgás volt a Dragon Age 2 háza táján is. Persze ebből messzemenő következtetéseket levonni fölösleges, mindenestre felmerül a kérdés, hogy egy, az áruházban nem kapható játék fájljait miért módosítani bárki is?

Az egyik lehetséges válasz, hogy az Electronic Arts ismét elkezd árusítani a Steamen, ami csak azért furcsa, mert mostanra bejáratott platform lett az Origin. A másik lehetséges válasz, hogy a GOG Galaxy 2.0 mintájára egy minden áruházat felölelő “legfelsőbb” klienssé válik a Steam. Persze mindez csak spekuláció, és könnyen lehet, hogy létezik harmadik opció is. Szerintetek túl messzire gurult a gyógyszerünk?

electronic-arts-electronic-logo.jpg