Emlékeztek még a Broken Sword-sorozatra? Ha igen, akkor bizonyára kellemes emlékként él bennetek az arrogáns George és a szkeptikus Nico párosának szellemes kalandszériája, mely egyébként négy point and click stílusú játék formájában melengette meg a műfaj szerelmeseinek szívét. Mivel viszont a harmadik és negyedik, 3D-be erőltetett részek már nem lettek olyan sikeresek, az ötödik felvonás sosem készült el.

Mostanáig legalábbis, mivel azonban a Kickstarter-lufi egyre nagyobbra duzzad, a sorozatot alkotó Revolution Software is beszállt a mókuskerékbe. Tegnap indított projektjük, a Broken Sword - The Serpent's Curse visszatér a gyökerekhez, és 2D-s, kézzel rajzolt kaland lesz, melyben a sztori egy kirabolt francia galériával indít. A játék mögött ugyanaz a legendás tervező, Charles Cecil áll, aki az eddigi részeket is tető alá hozta, és ahhoz, hogy a program elkészüljön, 400 ezer dollárra van szüksége. Ebből egyelőre 160 ezer van meg.

A játék Macre, Windowsra és Linuxra is jön, és 15 dollártól egészen 10 ezer dollárig lehet adományokat tenni -- utóbbi már egy stúdiósétát is von maga után, ejha. Megjelenés nincs, de van egy videó, bízzunk benne, hogy a többi Kickstarter-projekt mellett ebből is lesz valami.