Warhammer Online: úton a feléledés felé?Az Electronic Arts kiadó, illetve a Mythic Entertaiment fejlesztőcsapata közös erővel igyekezett a Warhammert Online-t valahogy „összekapni” és a játékosok érdeklődését ismét felkelteni a klasszikus társasjátékot feldolgozó MMORPG-vel. Az újabb fellendülés jelei között új kasztokat, új játékmódot, ingyenes trialt láthatunk, illetve a másik oldalról jövő biztató jel, hogy a kínai piac is feltűnően érdeklődni kezdett a játék iránt.

A „WAR” kezdeti sikerei után (800 ezres felhasználó bázis és 1,2 millió eladott példány az első hetekben) jött a Lich King, és bedarálta a konkurenciát. Az „áldozatok” között jó néhány régebbi, klasszikus MMOG is szerepelt, illetve a még friss, ám mostanra alig-alig vegetáló Age of Conan.

A Warhammer Online is alaposan megérezte Azeroth népszerűségének átkát, mivel február 4-én adták hírül, hogy 300.000-re csökkent az előfizetői bázis, illetve a Mythic kénytelen volt elbocsájtani jó pár alkalmazottját.

Warhammer Online: úton a feléledés felé?Úgy látszik, mégsem hajlandóak bedobni a törölközőt a kiadó részéről á la Tabula Rasa, ugyanis miközben az EA orrba-szájba reklámozza ismét a játékot a külföldi gamer honlapokon, addig a Mythic két új kaszttal is megajándékozta a Warhammer Online játékosait: a nemrég kijött 1.2-es patch-ben az ork „choppa” és a törpe dwarf slayer a közelharcosok táborát erősíti majd a játékban, amelyet elvileg már most ki lehet „lockolni” a „Bitter Rivals” játékrészben. Az új tartalom iránti érdeklődést egy nemrég ingyenesen letölthető triallal erősítették meg, amelyben 10 napon keresztül ingyenesen mindenki kipróbálhatja a „WAR” szépségeit.

Warhammer Online: úton a feléledés felé?Még frissebb hír, hogy a The9 nevű kínai forgalmazó cég arról tárgyal az Electronic Arts fejeseivel, hogy meg szeretné kapni a játék forgalmazásának jogait. Állítólag jóval többet kínálnak az EA-nek érte, mint az eddigi csúcstartó FIFA Online 2-ért. Ez a cég birtokolja a egyébként World of Warcraft licencet is, és meglehetősen elégedetlenek azzal, hogy a Blizzarddal még mind ezidáig sem sikerült letárgyalni (most kapaszkodjatok...), hogy a döbbenetesen népszerű Wrath of the Lich King kiegészítő Kínába is kiterjessze határait.

Az, hogy ez a két játék egyszerre érkezik majd meg a hatalmas országba, biztató jelnek tekinthető a WAR szempontjából. Jelen sorok írója is tesz még egy próbát a játékkal: újrakezdem witch hunteremet... (A képeken a két új kasztot, az „orc choppát”, a „dwarf slayert” és saját witch hunteremet láthatjátok.)