Úgy tűnik, nem csak szimpla csiszolgatásról volt szó, amikor a Ubisoft a Watch Dogs halasztása mellett döntött novemberben. Az egész azzal kezdődött, hogy Ausztráliában nagy hirtelen megváltoztatták a Watch Dogs korhatár-besorolását MA15+-ról (nagyjából a 16-os sárga karikának felel meg) R18+-ra (gondolom, ezt nem kell ragozni). Ekkor röppentek fel az első pletykák, amelyek szerint ez a hirtelen váltás talán valamilyen új tartalom miatt esett meg.

A besorolás-táblázat alapján erőteljesebbé vált a programban az erőszak, jelentősen megnövekedett a droghasználat, és a szexszel kapcsolatos témák is ugrottak egy rubrikát. A Ubisoft megerősítette, hogy mindez a októberi halasztás óta bekerült új tartalom miatt volt, a Watch Dogs ebben a formában már nem fért bele az Ausztrál korhatár-kritériumokba.

Eme „bónusz” tartalmak részleteiről nem esett szó, azonban a Kotaku megszerezte az ausztráliai korhatár-besorolást végző szervezet, az ACB (Australian Classification Board) jelentését, ez pedig legalább egy extra tartalmat felfedett. Nevezetesen a játék egy bizonyos pontján egy tizenkilenc éves, Romániából emigrált lány megerőszakolására találhatunk utalást. Hogy csak ez az egy jelenet az oka a korhatár-besorolás megemelésének, vagy egyéb hasonló változtatások is vannak még, azt legkésőbb május 27-én megtudjuk.

watch-dogs-acb-report.jpg

Az ausztrál korhatár-besorolás jól mutatja, hogy a játék hangyányit durvult október óta.