• A Wolfenstein 2: The New Colossus október 27-én jelenik meg
  • PC-re, PS4-re és Xbox One-ra egyaránt jön
  • Közvetlen folytatása lesz a The New Ordernek
  • A helyszín ezúttal az Egyesült Államok

Az egyik leghatásosabb bemutatóval leplezte le a Bethesda a Wolfenstein 2: The New Colossust, amelyben Blazkowicz századosnak nem kisebb feladata lesz, mint felszabadítani az Egyesült Államokat a náci uralom alól, lehetőleg még azelőtt, hogy az ikrei megszületnek. Mert hát a nácik ősellenségének gyermekeik mégsem élhetnek egy nácik uralta Amerikában.

A MachineGames pedig esküdözik, hogy a The New Colossus az eddigi legjobb sztorival bíró játékuk. Ez persze nem elképzelhetetlen, tekintve, hogy a portfóliójukban mindössze három másik cím szerepel ezen kívül, abból kettő szintén Wolfenstein, a harmadik pedig a Quake: Dimension of the Past, ami egy single player pályacsomag a Quake-hez.

Történettel az nyilván nem bírt, a The Old Blood sztorija sem valami combos, így a The New Colossusnak mindössze a The New Ordert kell legyűrnie. Bár tény, az azért nem egyszerű feladat, hiszen a sorozat első része egy Wolfenstein FPS-hez képest igen komoly, csavaros és felnőttes történetet kapott.

Ha azt vesszük, milyen helyszínt választottak – a sorozat először ruccan ki az amerikai kontinensre –, és milyen műgonddal dolgozták ki az előző részben Európát, azért van arra esély, hogy a sztorival ezúttal sem lesz gond (már a trailer is sok jóval kecsegtet).

„Az az érdekes Amerikában, mint helyszínben, hogy az országot nagyon nagy mértékben a szabadság eszményében alapították. Nagyon érdekes ezzel szembeállítani a totális ellenőrzöttséget” – mondták a készítők.