A WOT Magyar Liga júniusban versenyt szervez a magyar World of Tanks játékosoknak. Mivel hazánk WOT-társadalma kissé széttagolt, úgy gondolták, egy ilyen verseny sokat javíthat a kapcsolatokon, mi több, esetleg nemzetközi szinten is ismertté tehetnék kicsiny országunk virtuális harckocsizóit.

World of Tanks Magyar Liga


A versenyt igyekszik komolyan venni a szervezők csapata, alant olvasható a hivatalos szabályrendszer pár kiemelten fontos pontja.

Szabályzat: a verseny lebonyolítása 8 vs 8 rendszerben, gyakorlószobákban történik, egyenes kieséses alapon. A meccsek közvetítésének jogát a simsportTV fenntartja, ehhez a csapatnak +1 fő operatőrt a meccsbe be kell vennie, akit a meccs elején ki kell lőni. Nyolcaddöntő mérkőzéstől egy fő játékvezető, megfigyelő bemegy, aki a csatába semmilyen módon nem avatkozik be, kizárólag a szabályok betartását, a meccs tisztaságát felügyeli. Játékvezetőt már a rendezvény kezdetétől lehet kérni.

Csapatösszeállítás szabályai: a tornán max. tier7-es közepes-, illetve nehéztankok, páncélvadászok, tier4-es arty és tier5-ös könnyű tankok kerülhetnek a csapatokba. Csapatonként maximum egy arty és egy könnyű tank engedélyezett. A csapat pontértéke az 54 pontot nem haladhatja meg. Minden csapat nevezhet max 2 fő tartalék játékost. (összesen 10 fő lehet egy csapat).”

Bővebb információ a WOT Magyar Liga honlapján olvasható.