Az utóbbi napokban minden bizonnyal nem volt túlságosan derűs a hangulat a Gas Powered Games irodájában, ugyanis a stúdió jövője és a dolgozók állása a cég legújabb ötletén, az akció-RPG-k családját bővítő Wildmanen múlott, amire a Kickstarteren gyűjtöttek pénz. Ahhoz, hogy legalább a kalapozás idejére talpon tudjanak maradni, elbocsátottak 40 dolgozót, tehát szinte mindenkit, annak reményében, hogy mikor összegyűlik az áhított összeg, újra felvehetik őket, s megkezdhetik a munkát.

A Wildmanre szépen gyűlt a pénz, négy nap alatt közel 200 ezer dollárt összeszedve a kért 1,1 millióból, ám nem sokkal az indulás után a gyűjtést félmillióval a zsebben leállították. Ekkor azt feltételeztük, hogy a stúdió beadta a kulcsot, de most kiderült, hogy a Wargaming.net lépett elő, s vásárolta fel őket szőröstül-bőrüstül -- a fehérorosz vállalatnak rövid időn belül ez már a második nagyobb beruházása, hiszen korábban megvették a Day 1 Studiost és a BigWorld Technologyt is.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz a sorsa a Wildmannek, illetve a szintén készülgető Kings and Castlesnek, de jó esély van arra, hogy az új tulajdonos alatt ezek elkészülhetnek.