World of Warcraft pénzrekordA lassan 10 millió előfizetővel rendelkező World of Warcraft napról-napra egyre terebélyesebb táborral büszkélkedhet. Világa továbbra is virágzik, persze ugyanúgy vannak csalók és olyan illetők, akik más módon próbálják meg zargatni a stabil társadalmat. De hát az ilyen dolog teljesen elfogadható egy online mókára kihegyezett alkotásnál, elvégre a valószínűségszámítás használatlával is rájön hamar az ember: a sok tisztességes játékos között mindig vannak rosszakarók.
 
De hogy jelen cikkünkhöz miképp kapcsolódik ez az egész? Alapvetően sehogy, ugyanis ezúttal nem csalás vagy lopás történt. Az egész egy német WoW-szerveren történt, ahol is egy minden hájjal megkent klánvezér elérte azt a pénzösszeget, amit még a Blizzard csapata is lehetetlennek vélt a játék tervezése során. Ez kérem szépen 21 7478 arany-, 36 ezüst- és 48 réztallért takar. Na már most, a játék programozói 32 bites előjeles egész számként tárolják a játék során megszerzett aranyakat, így a végleges összeg nem ütheti meg a 2 147 483 648 számsorozatot (rézpénzbe átszámolva). Mivel ez megtörtént, így az illető nem tud egyelőre több pénzt zsebre vágni, ugyanis nemes egyszerűséggel nem képes a World of Warcraft rendszere további aranyat felírni a klánvezér számlájára.

Komolyan mondom, mindjárt megsajnálom a srácot. Annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni, így a pénztárcájában marad. Na már most, erre fel nem tud még többet gyűjteni majd. Hát én csak annyit fűznék hozzá: kívánom, hogy nektek is ez legyen a legnagyobb problémátok a jövőben, bármelyik online alkotást zúzzátok is.