• 2003 novemberében jelent meg a XIII
  • Most pedig, 16 évvel a debütálás után, megkapjuk a játék remake-jét is
  • Mely PC mellett PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is érkezik

Nagyon úgy néz ki, hogy még idén visszatérhet közénk a korai 2000-es évek egyik kultikus játéka, hiszen a PlayMagic ma egy rövid trailer kíséretében bejelentette, hogy érkezik a XIII remake. A belga képregényen alapuló FPS még 2003-ban jelent meg először, és szokatlan grafikájával, valamint képregényes megoldásaival hamar belopta magát a játékosok szívébe.

A XIII története szerint egy amnéziás katonát alakítunk, aki emlékek nélkül tér magához Brighton Beachen. Az egyetlen nyom, ami talán elvezethet a személyazonosságunkhoz, egy nálunk lévő rejtélyes kulcs és egy furcsa tetoválás, ráadásul a dolgokat tovább bonyolítja, hogy az USA elnökének meggyilkolását is megpróbálja ránk kenni valaki.

Ami a remake részleteit illeti, a fejlesztők egyelőre nem bizonyultak túl bőbeszédűnek. Annyit azért elárultak, hogy a grafikát, a hangokat és az animációkat természetesen feljavítják majd, de a játékmenet kapcsán elég szűkszavúan fogalmaztak. Állításuk szerint a mechanikák átalakításakor az a céljuk, hogy modernizálják a játékot, de közben arra is figyelnek, hogy annak eredeti esszenciája ne vesszen el.

A XIII remake a jelenlegi tervek szerint 2019 novemberében debütál, PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.