• Április 12-én kezdődik az HBO Max Zöld Lámpás sorozatának forgatása
  • Olyan karakterek tűnnek fel benne, mint Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz és Alan Scott

2011-ben készült egy meglehetősen középszerű Zöld Lámpás film (Green Lantern) Ryan Reynolds és Blake Lively főszereplésével, most pedig sorozatadaptációt kap a népszerű képregényfolyam. Tovább nő ezzel az HBO Max DC-produkcióinak a száma: a hónapban a legfontosabb cím a március 18-án debütáló Zack Snyder: Az Igazság Ligája, míg az előkészületi fázisban lévő projektek közül említhetjük például a Peacemaker spin-off szériát.

Április 12-én kezdődik a sorozat forgatása, amiben az intergalaktikus rendvédelmi ügynökség számos karaktere feltűnik majd. Olyan saját gyűrűvel bíró figurákat láthatunk, mint Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz és Alan Scott. Utóbbi egyébként a képregények első meleg karaktere. Érdekes módon Hal Jordan nem szerepel a sorozatban, a gonosztevő Sinestro viszont feltűnik majd a képernyőn.

greenlanterncorps0.jpg

A sorozat showrunnere az a Seth Grahame-Smith, aki az Az, a 2019-es Gyerekjáték remake és az Éjsötét árnyék készítésében is részt vett. Utóbbi A zöld íjász sorozat számos epizódját és a 2011-es film szkriptjét is jegyző Marc Guggenheimmel írja a forgatókönyvet. Az első évad tíz epizódból áll majd. Premierdátumot egyelőre nem hirdetett a streaming platform.