Nem valami rózsás mostanában a horrorrajongók helyzete, hiszen a nagy sorozatok közül a Resident Evil akciójáték lett, a Silent Hill-széria pedig finoman szólva is nem a legjobb teljesítményét nyújtja. Persze vannak azért hátborzongató játékok, elég csak a mostanában PC-re is megjelent Alan Wake-re gondolni, vagy éppen a Penumbra-szériára és az Amnesiára. Mindenesetre fájó pont, hogy a nagy öregek nem álltak elő semmilyen kiemelkedő programmal ebben a témában -- de talán majd most!

A Resident Evil-sorozatot kitaláló Mikami Sindzsi bejelentette, hogy egy új túlélőhorroron dolgozik, melynek a Zwei kódnevet adta. A rejtélyes projekt a Bethesdát is birtokló ZeniMax Media alá tartozó Tango Gameworks stúdiójában készül, ahol a Platinum Gamestől átigazolt Mikami vezető pozícióban felügyeli majd a játék elkészülését, amely -- egy korábbi nyilatkozata alapján -- az utolsó olyan programja, melynek fejlesztésében aktív szerepet vállal.

A tervek szerint a Zwei valamikor 2013-ban fog megjelenni, ennél több információ azonban jelenleg nem áll a rendelkezésünkre. Esélyes, hogy az E3-on (esetleg a TGS-en) hivatalosan is bemutatják a játékot.