A játékmenet persze a régi, noha Nerónak van egy különleges tulajdonsága: az egyik karjában egy démon lakik, így nemcsak kéken izzik és jó nagyokat üt vele, de fel is tud kapaszkodni olyan helyekre, ahová Dante nem. Érdemes tehát mindkét szereplővel bejárni a viszonylag nagy pályákat, mert rengeteg eldugott extát, érdekeséget lehet találni.

Hack 'n' salshról lévén szó, fontos eleme a programnak a harcrendszer: Nero és Dante fegyvereit külön-külön fejleszthetjük a pályákon összegyűjthető orbokkal, sőt, hőseink is erősödnek, hisz új skilleket, támadásokat vehetünk nekik. Ráadásul a játék, bár rögzített kameranézetet használ, roppant dinamikus, változatos: ha az ember betanulja az irányítást és a kombókat, akár egyetlen sebzéspont nélkül is kiirtharja az egyszerre rá törő ellenfeleket. A Devil May Cry 4 egyébként, a sorozathoz hűen, nem könnyű program, az igazi rajongók pedig a normál fokozatú végigjátszás után neki esthetnek az igazán brutális beállításoknak.

Az irányítás PC-n nem az igazi, ajánlott egy Xbox 360-as kontroller beszerzése. Ugyanakkor a gépigény barátságos, a grafika pedig nagyon jól néz ki, még most, az adatlap írásakor is (2013-ban).

A Devil May Cry 4 kapott egy Special Edition nevű kiadást is 2015-ben, ami új karaktereket adott hozzá az eredeti játékhoz és új játékmódokat is. Az új kiadás új gépigényt is hozott, illetve a program megjelent PS4 és Xbox One konzolokon is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!