A Doom 3: Resurrection of Evil ott veszi fel a történet fonalát, ahol az egy évvel korábban kiadott Doom 3 letette: a UAC kutatói szeretnének rájönni, hogy mi történt a marsi bázison, és egy kutatócsoportot küldenek a bolygóra, akik természetesen katonákat is visznek magukkal. Mi az egyik ilyen baka bőrébe bújunk, aki persze belekeveredik a pokol és a mi dimenziónk háborújába.

A Doom 3: Resurrection of Evil legnagyobb dobása a gravitációs fegyver megjelenése, illetve a logikai és fizikai fejtörtők sokasága, amik változatosabbá teszik a Doom 3 kissé megcsömörlött játékmenetét. Bár a Doom 3: Resurrection of Evil is félelmetes alkotás, a program picit több ellenfelet és fegyvert vonultat fel, hogy jobban pörögjön körülöttünk az akció. És mielőtt kérdeznétek: igen, újra van duplacsövű shotgun az arzenálban!

A Doom 3: Resurrection of Evil 2005-ben jelent meg PC-re mint a Doom 3 mellé kiadott, és az alapjátékot igénylő kiegészítő, míg Xboxra pár hónappal később külön termékként dobta piacra az Activision. A játék 2012-ben újra megjelent Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re a Doom 3: BFG Edition kiadás keretén belül.   

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!