Hősünk, Hawke (aki lehet férfi és nő is), családjával elhagyja Fereldent, hogy egy hatalmas fallal körülvett városban, Kirkwallban keressen menedéket a Veszedelem elől. A kalandok persze csak Kirkwallba érkezve indulnak be igazán: Hawke kénytelen bebizonyítani rátermettségét a város vezetőinek, elnyerve a Bajnok címet, különben sosem éri el célját, ami egy egész világot elpusztító háború megállítása...

A játékmenet a Dragon Age 2-ben sokat változott a Dragon Age: Originshez képest. Nincsenek többé eredetsztorik, Hawke egy viszonylag kötött szereplő; eltűnt a taktikai nézet, helyét egy gyorsabb tempót diktáló, szinte teljesen valósidejű harcrendszer vette át; a korábban középkori festményeket idéző grafikai stílust képregényesre cserélték.

A játék a megjelenésekor nagy csalódás volt a rajongóknak, pedig független programként nem szerepel rosszul. A karakterek kellően emlékezetesek, és a történet struktúrája is sokkal filmszerűbb, mint az Origins régimódi, kissé hiteltelen meséje. A legnagyobb negatívum azonban pont ennek köszönhető: a játék gyakorlatilag végig Kirkwallban játszódik, szóval a környezet nem válik olyan változatossá, mint a nagy elődben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!