A Half-Life 2 egy időtlen klasszikus, ami akárcsak elődje, ismét komoly hatást fejtett ki az FPS-ek evolúciójára. Az egyszemélyes játékmód dinamikáját, a történetet meg nem szakító dramaturgiát, valamint a fizikával kapcsolatos fejtörőket számtalan shooter vette át a 2004-es alkotástól, mely annak ellenére lett az év legjobb játéka, hogy eredetileg se multiplayer, se igazi lezárás nem volt benne.

A Half Life 2 legnagyobb „fegyvere” a Gravity Gun, azaz a nullapont-energia manipulátor, amivel számtalan tereptárgyat és objektumot emelhetünk fel, hogy az ellenfelekhez vágva fegyverré alakítsuk őket. Van itt minden: körfűrész-fej, festékes vödör, szék, robbanó hordó… és akkor a többi kiváló fegyverről, mint a shotgun vagy az íjpuska, nem is beszéltünk. A tökéletes arzenál mellé remek grafika és sok emlékezetes karakter társul, Alyxra például tuti sokáig mosolyogva gondolunk majd vissza.

A Half Life 2 sem tökéletes persze; a mesterséges intelligencia messze nem ér az előd nyomába, még nehéz fokozaton sincs igazi kihívás. És a tetejébe még picit rövid is a játék; 10-12 óra alatt a kaland végére érhetünk. Mindez azonban ne szegje kedveteket, mert tényleg egy megunhatatlan FPS-ről van szó, amit ráadásul modok millióival láttak el a rajongók.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!