A játék öt főhősének kilétét ismerjük: hősünk a fent említett Daniel Lamb, aki egyébként maga is tudósember, és a kísérleten dolgozott, míg rosszra nem fordultak a dolgok. A másik alany, Leo Kasper segítőként lesz jelen. A két főellenség Dr. Whyte, a projekt vezetője, és Dr. Pickman, a főnök. Végül lesz egy hölgy is, Judy, aki egy prosti, de fontos információkat tartogat Daniel számára (tán épp az „előző” életéről).

Ami a játékmenetről eddig kiderült: a fegyverek között ismét megtaláljuk a jól bevált nylonzacskót, üvegszilánkokat, pisztolyt, gumibotot, kétcsövű puskát, ezek mellé csatlakozik az injekciós fecskendő és a golyóstoll... Előbbi például a „rúgd földre ellenséged, térdelj rá, és döfd a szemébe a tűt” kombóval lehet hatásos, de egy külhoni lap beszámolója szerint az általuk látott anyagban némi fogóval történő gerinccsigolya- és hereeltávolítás is szerepelt, az egyik képen pedig koponyába illesztett fejsze is látható, illetve a hírek szerint a nagykalapács és a szöges baseballütő is szerepel a listán. (A fegyvereket önálló készletből választhatjuk ki, melynek megnyitásakor a játék szünetmódba vált).

Ezúttal nem lesz valóságshow (James Earl Cash sem teszi tiszteletét), viszont megmarad a háromfázisú kivégzés (Hasty, Violent, Gruesome), és megjelennek a környezetet kihasználó akciók is, mint az áldozat fejének benyomása egy biztosítékszekrénybe, és a környezeti zajok is a barátaink lesznek, hogy elfedjék a hangosabb ténykedéseket. Szintén újdonság, hogy árnyékba rejtőzve gombnyomásra visszatarthatjuk majd a lélegzetünket, hogy észrevétlenek maradjunk. Hősünk kúszni is tud, és felmászni objektumokra, a lőfegyvereket pedig csöndes ölésre is használhatjuk majd.

Egyelőre tehát ennyi. A játék konzolokra nyáron jelenik meg, a PC-s verzióról egyelőre semmi hír.